základní skupiny - skupina F, 3. kolo
20.10.2016 21:05 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Rapid Vídeň - US Sassuolo 1:1

Rapid Vídeň nakonec vlastní vinou nebere z utkání proti italskému outsiderovi tři body, třebaže domácí Schaub se trefil už v sedmé minutě. Po hodině hry si totiž domácí Thomas Schrammel vstřelil kuriózní vlastní branku, čímž srovnal stav.

Vídeň toužila po třech bodech a s vědomím toho, jak se italskému nováčkovi v evropských pohárech na hřištích soupeřů moc nevede, to nebylo tak těžké. Od prvních minut se domácí hráči hodně snažili, aby převzali iniciativu a ukázali svému soupeři, kdo že je tu pánem. V první minutě musel brankář Amndrea Consigli vytasit perfektní zákrok proti tvrdé střele Joelintona, která naštěstí mířila jen do míst, kde Consighli byl.

Domácím se úvod opravdu vyvedl a brzy šli do vedení. Rohový kop odvrátila obrana Sassuola jen k Pavelićovi, který centrem vrátil míč do ohně. Brankář Consigli další střelu sice vykryl, ale na dorážku mladého záložníka Louise Schauba už neměl nárok a kapituloval - 1:0 pro domácí Rapid.

Ani Sassuolo se nehodlalo předčasně vzdát. Matri s Ragusou kombinovali poblíž vápna, zkušený útočník vyslal mladíka do šance a málem bylo srovnáno. Jenže mladý útočník Ragusa poslal míč těsně vedle vzdálenější tyče! Ragusa byl obecně velmi aktivním a neustálým pohybem dělal mírně strnulé obraně vídeňského celku vážnější problémy. Ale do zakončení se nedostával. Pár minut před odchodem do kabin se mohlo měnit skóre podruhé. Pavelić na centroval před bránu kde byl Joelinton, který pálil akrobatickým kopem přes hlavu. Jenže balon napálil jen do břevna a skrýval hlavu v dlaních!

Před koncem prvé půle se Rapid několikrát ještě osmělil, ale jeho zakončení bylo bídné, nervózní. Ve druhé půli se hned na jejím začátku Sassuolo snažilo srovnat, třebaže trenér Eusebio Di Francesco neudělal ani jednu změnu v sestavě. Mladý talent Pol Lirola potáhl míč podél pravé postranní čáry a následně odcentroval do vápna, tam ale zachránil situaci rázným zásahem zkušený bek Thomas Schrammel.

Projev Sassuola nezachraňovala ani mladá dvojice záložníků v podání Mazzitelliho s Pellegrinim. Posila do ofenzívy Sassuola dorazila v podání střídajícího Defrela, který je hlavní hvězdou útoku. Právě ten se ocitl v další šanci. Zkušený útočník Alessandro Matri srazil míč ve vápně hrudí právě Defrelovi, jenže střídající hráč napálil jen brankáře Strebingera! Pellegrini se odhodlal ke střele, ale míč napálil jen do jednoho z bránících hráčů Rapidu. Pak se ale událo něco zajímavého.

Když Strebingera nedokázalo překonat Sassuolo, musel to udělat vlastní hráč. Centrovaný míč mířil přímo k Schrammelovi, který sice nebyl nikým pronásledován, ale přesto zmatkoval a hlavou poslal balon do vlastní sítě! A protože se neujala v závěru ani rána obránce Acerbiho, Sassuolo odjíždí z Vídně s bodem.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
KingMaster13

1:1

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
JASR1

Reagovat
Furia Ceca

2:3

Reagovat
pawelFCB

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip X...2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele