základní skupiny - skupina F, 1. kolo
15.09.2016 19:00 CET
3 : 2
(0:1)

Reportáž

Rapid Vídeň - KRC Genk 3:2

Rapid nakonec otočil utkání s belgickým Genkem ku svému prospěchu a raduje se ze tří bodů. Hostům nestačily ani dva přesné zásahy Leona Bailyho, protože utkání rozhodla vlastní branka Omara Colleyho.

V rámci skupiny F se na půdě domácího Rapidu Vídeň představil belgický Genk, který přeci jen byl mírným favoritem. V týmu domácích se do utkání již od první minuty dostali hráči jako Szántó, Traustason, Joelinton nebo Schrammel s Močinićem. Brankář Strebinger musel čelit útokům ofenzivních hráčů belgického protivníka, mezi nimiž byli Pozuelo, Samatta, kapitán Buffel nebo Heynen s Baileym.

Oběma týmům trvalo, než se dostaly do soutěžního tempa a v prvních minutách jsme moc atraktivní fotbal neviděli. První šanci utkání vytvořil krásným centrem z pravé strany Pavelič, který našel hlavu Joelintona. Ten ale poslal míč vysoko nad branku. Na hranici ofsajdového postavení pak převzal míč Szántó, jehož rána ale směřovala mimo bránu. První velké šance jsme se dočkali až po dvaceti minutách, když se u brankáře Streibingera ocitl belgický kapitán Buffel. Když už si tento zkušený hráč myslel, že by mohl skórovat, na poslední chvíli mu radost zkazil právě brankář domácího celku, který pohotově vyrazil balon mimo!

Domácí museli kapitulovat před silou svého soupeře poté, co Pavelić ztratil míč na polovině a nechal jej Pozuelovi. Ten si všiml nabíhajícího Leona Baileyho, který si míč zpracoval a krásnou ránu opřel o břevno. Od něj se balon odrazil za čáru a hosté vedli!

Rapid byl sice šokován, ale chtěl se ihned dostat zase do hry. A tak se stále častěji pokoušel o střelbu, která mu ale dělala problémy. Po delší kombinaci vypálil nepřesně Szántó, jehož štiplavá rána mířila těsně vedle! Na hranici vápna převzal přihrávku Szántá Schwab, ale ani ten nebyl moc úspěšný a branku netrefil. Ani další Schwabův pokus bránu hostí neohrozil, takže do kabin šlo spokojenější mužstvo belgického celku.

Deset minut po změně stran Traustason našel krásnou nahrávkou Joelintona, ten se zjevil před Bizotem, avšak nastřelil jen brankáře hostí. O minutu později Rapid vstřelil další branku. Schaub přeposlal míč na Stefana Schwaba, který se nerozpakoval a krásnou ranou prostřelil brankáře Marca Bizota!

Srovnání ale domácím nestačilo a pomohl jim k tomu výrazně také výpadek hostujícího celku. Ten sice trval jen pouhou minutu, ale za tu dobu domácí stihli vstřelit dvě klíčové branky. Nejprve si vzal míč pod patronát Joelinton, který postupoval vpřed i přes dotírání obránců soupeře a přesnou ranou poslal domácí do vedení - 2:1 pro Rapid!

To ale nebylo vše, protože šokovaní hosté povolili ještě jednou. Stoper Omar Colley posílal malou domů brankáři Bizotovi, který ale nebyl příliš koncentrován a balon mu přeskočil nohu! Inu, fotbal je jen dokonalý sport nedokonalých lidí...

Belgičané se vzepjali k útoku, ale finální fáze jim příliš nevycházela. Sice se Genk tlačil před svého soka, ale žádná větší šance z toho nebyla. Až těsně před koncem utkání Pavelić fauloval a sudí Blom pískal penaltu. K ní se postavil Leon Bailey a sebevědomě ji proměnil. Ani to ale hostům nepomohlo a nakonec prohráli. Zabrali až příliš pozdě a body je stál především chvilkový výpadek kolem 60. minuty, který rozhodl.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
KingMaster13

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1...4:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
jenculko

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele