základní skupiny - skupina F, 6. kolo
08.12.2016 19:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Rapid Vídeň - Athletic Bilbao 1:1

Rapid Vídeň si odnáší jen bod, který mu k postupu tak jako tak stačit nemohl. Pro Bilbao je bod také zklamáním, ale vzhledem k vývoji utkání za něj může být dokonce rád. V současné chvíli se díky odloženému utkání Genku dostává na první příčku skupiny.

Domácí tým se spoléhal na ofenzivně laděné hráče jako Correa, Jelić nebo Schrammel, plno práce očekával také brankář Knoflach. Athletic Bilbao možná není známé díky ofenzivnímu stylu, ale má v týmu hráče, který i přes svůj řekněme zkušený věk dokáže zastrašit nejednoho soka. Aktuální lídr tabulky střelců Aritz Aduriz však dnes nehrál a místo něj se do základu dostali hráči jako Williams, Eraso nebo Sabin.

První minuty byly z pohledu obou celků hodně opatrné, jako by se týmy bály udělat jakoukoli chybu. Poklidné kombinace Athleticu coby favorita utkání sice byly prospěšné k růstu procent držení míče, ale jinak se diváci museli nudit. Mladý útočník Williams se sice v pokutovém území domácích barev zjevil hodně nečekaně a dokonce chystal zakončení nůžkami, ale to mu nedovolili obránci Rapidu.

První poločas mnoho fotbalové parády nenabídl, takže museli diváci na Allianz Stadionu ve Vídni doufat v lepší druhou půli. Hned po nástupu na hřiště se jim přání málem splnilo, protože Yeray parádně uvolnil Erasa, který se rázem zjevil v gólové situaci. Jenže tak dlouho váhal se zakončením a výběrem místa, až se mu pod nohy vrhl brankář Knoflach a čistě mu míč sebral těsně před zakončením.

Deset minut poté se dnes výtečný brankář Rapidu opět musel ukázat jako muž na správném místě, když čelil krásné ráně Ikera Muniaína. Mladý Španěl si navedl míč na střelu a po chvíli vypálil k tyči. Tam však byl velmi rychle Knoflach, který jeho pokus vyrazil mimo! Ihned poté se na hřiště podíval domácí Joelinton, jehož přítomnost se okamžitě projevila. Nejprve ještě pálil mimo, ale v další své šanci už neselhal.

Joelinton nejprve zpracoval dlouhý nákop a předal míč doprava Kvitalajovi, jenže jeho rána byla vyražena. Míč se však dostal právě zpět k Brazilcovi a ten už neměl se zakončením do opuštěné brány žádné potíže - 1:0 pro domácí. Rapid následně ožil a hodlal své vedení udržet a chvíli se mu to opravdu dařilo.

Ten samý hráč ale pár minut před koncem fauloval, dostal žlutou kartu a ještě po následné standardní situaci soupeř vyrovnal! Centr do vápna chytře prodloužil útočník Williams, balon se dostal zpět do ohně a tam už stál připravený obránce Enric Saborit. Stačilo mu doklepnout balon do sítě a srovnat na konečných 1:1. Rapid se tak loučí, třebaže nepodal špatný výkon.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele