základní skupiny - skupina G, 1. kolo
15.09.2016 21:05 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Z vypjatého zápasu v Athénách nakonec vyšel vítězně Ajax

Horká řecká půda přinesla patřičně nabroušené střetnutí mezi domácím Panathinaikosem a Ajaxem Amsterdam, v němž nakonec padlo tolik červených karet jako gólů. Zatímco athénský celek "zvítězil" v onom počtu vyloučení, tři body si domů odváží Ajax za prvneství 2:1, přestože po úvodní trefě Berga z páté minuty musel skóre otáčet.

Kouč Ajaxu Peter Bosz se rozhodl znovu vložit důvěru ve stejnou základní jedenáctku jako v případě ligového víkendového zápasu s Vitesse Arnhem včetně Bertranda Traorého, jenž se stihl dát zdravotně do pořádku. Úvod zápasu však nenasvědčoval tomu, že by šlo ze strany Bosze o dobrý tah, neboť hned v páté minutě útočník Marcus Berg potvrdil svou pifku na Nizozemce a stejně jako v nedávném mezinárodním zápase Švédska s Nizozemskem i tentokráte skóroval. Vše započal špatný zákrok brankáře Onany, po němž Robin Lod připravil palebnou pozici Bergovi, jenž se před zívající prázdnou brankou nemýlil.

Domácí v tu chvíli byli na koni a nadále měli jasně více ze hry, přesto však Ajax záhy srovnal. Dvanáct minut před odchodem do kabin totiž Bertrand Traoré v samostatném úniku z lehkého úhlu propálil brankáře Steelea přízemní ranou k přední tyči. Zaskočený Panathinaikos rázem přepustil herní iniciativu hostům, kteří málem otočili skóre ještě do přestávky, nebýt výtečného zákroku Steelea při pokusu Davisona Sáncheze ve vyložené šanci.

I po změně stran pokračoval Ajax v převaze a v šestašedesáté minutě svůj tlak hosté korunovali vydobytou penaltou, kterou si vymodlil Michell Dijks. Davy Klaassen sice nabídnutou tutovkou pohrdl, avšak nejpozornější byl ze všech při dorážce Jairo Riedewald, jenž Steelem vyražený míč dorazil do odkryté brány.

Krátce poté přišla první červená karta večera, kterou si vysloužil domácí Ivanov. Po dvou žlutých kartách však v závěru musel předčasně opustit trávník i Hakim Ziyech a poměr sil se tak znovu vyrovnal. Brankář Onana tak musel zastavit Bergovu snahu o vyrovnání a nervozita Ajaxu mohla lehce opadnout až s dalším vyloučením Wakasa Mubaraka, po němž již Panathinaikos nezvládl podruhé skórovat ani během dlouhého šestiminutového nastavení.

Autor: Martin Kantor / football-oranje.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
KingMaster13

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:3 2

Reagovat
EverlastD

Ajaxu uz neverim 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Uwe háže buly

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1...3:1

Reagovat
smazaný uživatel

As to takhle budu muset tipovat porad...Proti Ajaxu a oni pak vyhrajou ...kdyz jsem tipoval vysledek na Ajax vzdycky padli

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Stiksxx

Výborně!

Reagovat
jáá

díkybohu za to

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele