základní skupiny - skupina L, 3. kolo
20.10.2016 19:00 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Osmanlispor - Villarreal CF 2:2

Čekal to asi málokdo, ale domácí Osmanlispor dokázal ofenzivně laděný Villarreal udržet na uzdě a remizoval s ním v hodně vypjatém utkání 2:2. Překážkou v cestě za třemi body byla mimo jiné i červená karta pro Güvena.

Domácí Osmanlispor přivítal silný Villarreal, který má v evropských pohárech mnohem více zkušeností. Domácí však spoléhali na skvělou atmosféru a podporu domácího publika, které své miláčky hnalo vpřed. Od prvních minut se proti španělskému soupeři postavili například Maher, Demir, Lawal, Delarge nebp Umar. Villarreal spoléhal na borce jako Rukavina, Bonera, dos Santos, Soriano nebo Borré s Patem. Jen lavička zbyla na Sansoneho s Bakambuem.

Po centru zprava hlavičkoval z velké dálky N'Diaye, ale nepřesně. Delarge, jenž není cizí českým fanouškům, působil v obraně Žluté ponorky velké zmatky a svou aktivitou hodně hrozil. Do šancí se dostávali i hosté. Rukavina skvěle nacentroval z pravé strany přesně do prostoru, kam si naběhl N'Diaye, jenže jeho rána z první mířila nad bránu! Právě ve chvíli, kdy Villarreal chytal tempo utkání, domácí udeřili.

Sólový únik předvedl Vršajević, který nesobecky ještě nahrával volnějšímu Raulu Rusescuovi. Tomu už nezbývalo nic, než vstřelit do prázdné brány první gól dnešního utkání! Pro Villarreal to byl šok, na který hráči chtěli co nejdříve reagovat. Vybrali si ale hodně špatnou chvíli, protože o pouhou půlminutu se opět ozval střelec první branky. Další akce z protiútoku, další balon na Rusescua. Ten se tentokrát pokusil zaskočit hosty a jeho rána z dálky zaplula krásně do sítě - 2:0 pro domácí.

Hosté se pokusili o zvrat a déle drželi míč. Borre se na hranici vápna skvěle zbavil obránce a vypálil, jenže brankář Arikan byl včas na místě a jeho ránu krásným zákrokem vytěsnil mimo tyče! Konec první půle dohráli hosté ve značné nervozitě, z níž plynuly i žluté karty. Druhá půle však byla ještě emotivnější. K další ráně z dálky se dostal Rusescu a brankář Fernandéz musel znovu do akce. Hodně smutně bude na dnešní utkání vzpomínat Güven, který střídal zraněného Nawala, ale 10 minut po změně stran fauloval coby poslední hráč.

Sudí jej tak musel vyloučit a Villarreal kopal penaltu! K ní se postavil Bruno, který dnes předvedl několikrát svoje umění, jenže tentokrát mu to nevyšlo! Brankář Arikan skvěle vystihl směr a pravačkou poslal míč na roh!

Villarreal ale cítil šanci a jako celek s vítěznou mentalitou se nevzdal. Vyšlo mu to o pouhou minutu později, když si na rohový kop Samuela Castilleja naběhl Alfred N'Diaye a krásnou ranou z voleje poslal balon do sítě - 2:1.

V těchto chvílích došlo na obou stranách ke střídáním, která vystihovala záměry obou trenérů. Domácí defenzívu posilnil Procházka, hostující útoky dostal na starosti Cédric Bakambu. Právě ten si narazil se spoluhráče a povedenou ranou prověřil reflexy brankáře Arikana. Villarreal se hnal za vyrovnáním a dočkal se ho patnáct minut před koncem! Po samostatném úniku obránce Rukaviny a jeho nahrávce si balon našel brazilský snajpr Alexandre Pato a míč poslal do odkryté brány - 2:2.

Zatímco domácí spíše bránili, hostům se po vstřelené brance náhle chtělo útočit. Střídající záložník Roberto Soriano pálil z pětadvaceti metrů, ale neuspěl. Na poslední minuty si atmosféru v Ankaře vychutnal také Nicola Sansone a chtěl se stát žolíkem. To se ale nepovedlo, takže body si oba soupeři dělí.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
KingMaster13

1:1

Reagovat
EverlastD

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 2

Reagovat
smazaný uživatel

co je Kubajs?

Reagovat
pawelFCB

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Lorcan

2:0 (Bakambuův návrat do sestavy se okamžitě projevil na zlepšený ofenzivě Villarealu)

Reagovat
smazaný uživatel

a proto prohrajou?

Reagovat
smazaný uživatel

Tip X..1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele