základní skupiny - skupina L, 6. kolo
08.12.2016 17:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Osmanlispor - FC Curych 2:0

Fotbalisté tureckého Osmanlisporu potvrdili úlohu favorita proti švýcarskému Curychu a po vítězství 2:0 skončili ve skupině L na vedoucí pozici s deseti body o bod před španělským Villarealem. O svém vítězství rozhodli dvěma brankami v závěrečné dvacetiminutovce. Naopak jediný druholigový celek ve skupinové fázi v pohárové Evropě končí se šesti body. Je tak jasné, že se žádný švýcarský výběr do jarní fáze evropských pohárů nepodívá.

V úvodním poločase švýcarský celek dobře věděl, že každá chyba ho může stát případný postup, a proto se soustředil především na defenzívu. Přílišnou útočnou aktivitu nevyvíjel ani Osmanlispor, který nechtěl hlavně inkasovat. Domácí výběr měl přeci jen mírnou územní převahu a častěji se nacházel s balónem na útočné polovině. Oběma soupeřům chyběla větší agresivita, celkově nebylo tempo hry příliš vysoké.

Diváci se dočkali jediné vážnější možnosti přesně v polovině úvodního dějství. K ní se dostali domácí, kdy po přetaženém centru z pravé strany přihrával N'Diaye na nabíhajícího Güvena. Jeho přízemní ránu z nějakých dvaceti metrů tečoval jeden z bránících hráčů, brankář Vanins dokázal balón nadvakrát zkrotit. Do druhého poločasu vstoupil Curych s větším nasazením, jenže jen těžko hledal recept na dobře organizovanou obranu tureckého soupeře.

Naopak domácí favorit mohl jít do vedení v 52. minutě. Po centru z levého křídla hlavičkoval z osmi metrů osamocený Webo, jeho pokus dokázal Vanins bez problému zkrotit v rukavicích. Curych mohl z ničeho nic prorazit o dvanáct minut později. K ráně z dobrých pětadvaceti metrů napřáhl Sarr a brankář Karčemarskas dokázal fantasticky odvrátit střelu senegalského záložníka do strany. V dalším průběhu hráli domácí ještě opatrněji.

Nicméně rozhodující moment se zrodil v 73. minutě, kdy poslal Osmanlispor do vedení bývalý liberecký hráč Dzon Delarge. Ten se po rychlé přihrávce od Mahera zbavil na pravé straně protihráče a poté vypálil z dvanácti metrů přímo pod horní tyčku. Následně Curych ještě více otevřel svou obranu a podruhé inkasoval v 89. minutě. Po klomici od Umara zakončoval kolem brankáře Vaninse Erdal Kılıçaslan. Ve druhé nastavené minutě mohl na druhé straně korigovat stav Koné, ovšem z dvaceti metrů trefil jen levou tyč.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
pawelFCB

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele