čtvrtfinále - 1. zápasy
13.04.2017 21:50 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Olympique Lyon - Beşiktaş JK 2:1

Dlouho nemohl ofenzivně laděný Lyon najít na Besiktas recept. Ten na Parc Olympique Lyonnais sahal po výtečném výsledku, ještě sedm minut před koncem držel ve Francii vedení, ovšem ve finále stačil ještě padnout. Utkání bylo mimochodem zpožděno kvůli nepokojům na tribunách a dohrávalo se až těsně před půlnocí.

Zhruba tři čtvrtě hodiny museli hráči obou celků počkat, než se utiší situace na stadionu, kde došlo k incidentu mezi fanoušky obou táborů. Turečtí příznivci už před utkáním vhazovali předměty a světlice přímo na hrací plochu, což vyprovokovalo ty francouzské, jež si chtěli účty co nejrychleji vyřídit a vstoupili na trávník.

Na scénu dokonce musel přijít i prezident lyonského klubu Jean-Michel Aulas, jenž se celou patálii snažil uklidnit. Už před samotným výkopem se přitom zhruba patnáct tisíc fanoušků Besiktase dostalo do křížku nejen s protivníkem, ale i se samotnou policií. Nečekanou skutečnost se nakonec podařilo s notnou dávkou štěstí vyřešit.

Hosté vstoupili do zápasu hodně zostra. V útoku byli pořádně nebezpeční, a to se přitom museli obejít bez svých ofenzivních tahounů Vincenta Aboubakara a Ricarda Quaresmy. Už ve 4. minutě zkusil překvapit domácího brankáře Anthonyho Lopese svým akrobatickým zakončením Marcelo, rukavice jeho soupeře ale zasáhla pod břevnem včas.

Ačkoli Marcelovou hlavní úlohou je dobře bránit, ocitl se překvapivě v další dobré střelecké pozici o pět minut později, jeho pokus z blízkosti po rohovém kopu byl ale tentokráte zablokován. Po čtvrthodině hry již istanbulský celek udeřil. Talisca standardku rozehrál chytrou přihrávkou na Babela, jenž následně zamířil přesně ke vzdálenější tyčce.

Olympique byl po tomto inkasování jako opařený, proti dobře organizované defenzívě Kara Kartallar se dlouho nemohl prosadit, a v prvním poločase vlastně mohl vyrovnat po ojedinělé akci ze 20. minuty. Tolisso zatáhl balón až k brankové čáře, stačil ještě přihrát Fekirovi, jehož tečovaná střela skončila smolně pro Les Gones na břevně.

Ve druhém poločase však Lyon přeřadil na nejvyšší obrátky a začal bránu gólmana Fabriho s pravidelností ohrožovat. V 55. minutě vypálil nebezpečně Valbuena, jenž se elegantním způsobem snažil španělského muže v rukavicích překonat, ten si ale poradil. V 64. minutě Valbuena zakončoval ještě jednou, tentokráte ale prostor mezi třemi tyčemi netrefil.

Dvacet minut před koncem mířil pouze do boční sítě Lacazette a pak hlavou orazítkoval tyčku Tolisso. Během chvilky se však přece jenom Lyonu podařilo rozvlnit síť hned dvakrát. Nejprve se prosadil snadno Tolisso, k němuž propadl centr Valbueny, a poté Morel využil obrovského zaváhání trestuhodně chybujícího Fabriho.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (36)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
Langi

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Langi

Maxime Gonalons nepomůže Lyonu ve čtvrtfinálovém utkání Evropské ligy s Beşiktaşem. Kapitán francouzského klubu si musí odpykat disciplinární trest.

To je temer posileni

Reagovat
hradec

Olympique Lyon 2:0 Beşiktaş JK

Reagovat
smazaný uživatel

3-1 Allez l'OL !

Reagovat
Langi

jinak já spíš čekám defenzivnější sestavu...takhle vyrukovat v prvním zápase na turky...to by mohlo být taky rychle hotovo

Lopes – Jallet, Yanga, Diakhaby, Rafael – Tolisso, Tousart, Darder – Valbuena, Lacazette, Fekir

Reagovat
didosh

Co se děje?

Reagovat
Pyroman

Turecké špíny.

Reagovat
penepi

Ja čítam, že domáci vtrhli na ihrisko.

Reagovat
Pyroman

protože je tam zahnali Turci

Reagovat
penepi

Oproti na tribúne sú fans hostí, ktorí však pokojne čakajú na úvodný výkop vo svojom sektore.

Reagovat
Pyroman

Jsou po celém stadionum je jich asi 25k. Ta část, co byla v horním sektoru, házela pod sebe mezi lyonské dělobuchy. Viz: https://twitter.com/lequipe/status/852597540390400000

Reagovat
Fernando_Torres

ty mrdky turecký si to nemůžou odpustit ani po tom co se stalo dva dny zpátky... doufám, že jim lyon naloží...

Reagovat
juninho8

Ach jo...branenie = 0 bodov....takyto gol

Reagovat
.13

Ten rozhodca je dost zaujimavy

Reagovat
juninho8

Typicka ukazka co dokaze spravit jeden blby gol z nezvladnutej standardky...hostia potom hodili autobus a k tomu este aj kusisko smoly...brvno,tycka, laca sam na brankara....nieco z toho proste musi padnut

Reagovat
FCSL

Tragédi z Lyonu tvl, takový šance Dřeváci

Reagovat
FCSL

Konečně!!

Reagovat
FCSL

A další Stačilo si postěžovat

Reagovat
Langi

golman twl

Reagovat
juninho8

Tak z tutoviek ani za svet a zrazu takyto usmudlany plus ako bonus tento druhy tragicky.....pome Lyon

Reagovat
Pyroman

Fabri

Reagovat
Pyroman

A ještě to dával Morel vlastně. Tyvole, to je totální potupa Besiktase.

Reagovat
Langi

To byl primo ukazkovy pressing obrancu...odmena za aktivitu...obrance se podelal a na golmana sli okamzite tri hraci

Reagovat
Langi

A vubec...Morel si to zaslouzi asi nejvic ten gol ...kazdej ho furt hejtuje, pritom nehraje uplne spatne...obcas nestiha, ale ono vek nezastavis

Reagovat
Pyroman

On má občas dobré momenty, ale mírně řečeno, žádný střelec to není.

Reagovat
.13

on uz nestihal pred 2rokmi a nie este teraz

som zvedavy na odvetu, tam uz mozno bude hrat aj Quaresma

Reagovat
.13

krajsie sa to nedalo ani napisat

Reagovat
Langi

Nakonec super vysledek...akorat to chce lepsi venkovni vykon nez v Rime

Reagovat
juninho8

kazdopadne si myslim ze to bude uplne iny zapas ktory by nam mohol sediet o cosi viac....uz to nebude autobus od 20. minuty ako teraz....turci budu musiet hrat....inac trosku take mensie sklamanie z dneska ohladom fanusikov....nie len to co sa dialo pred zapasom ale hlavne to ze turkov bolo asi viac pocut ako frantikov

Reagovat
smazaný uživatel

Ten gólman Besiktase musel mít vsazeno

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele