základní skupiny - skupina B, 3. kolo
20.10.2016 21:05 CET
4 : 1
(3:0)

Reportáž

Olympiakos Pireus - FC Astana 4:1

Olympiakos potvrdil před vlastními fanoušky jasnou úlohu favorita, Astanu skolil čtyřmi brankami a nechal zapomenout na poslední nečekanou porážku s APOELem. A protože kyperský celek tentokráte padl na půdě Young Boys Bern, vyšvihli se domácí do čela tabulky. Cenou útěchy je pro hosty alespoň jeden vstřelený gól. Díky téhle porážce mimochodem spadli na samotné dno skupiny.

Na domácích byla vidět velká touha a chuť napravit poslední blamáž. Bránící soupeř se snažil vzdorovat, co to šlo, kvalitativně byli ovšem Thrylos prostě výše. Ve 13. minutě málem udeřili po rohovém kopu Fortounise, na nějž si ve vápně naskočil Retsos, nicméně hostující brankář Erič dokázal zastavit balón na brankové čáře.

V 19. minutě vyslal hodně nepříjemnou střelu ze střední vzdálenosti Milivojevič, Erič míč neudržel ve své náruči, k dorážce se ještě tlačil Óscar Cardozo, chyběl mu ovšem kousek, aby dosáhl. Nakonec se řecký celek dočkal odměny ve 25. minutě. Fortounis zkusil projít do šestnáctky individuálně a vyplatilo se. Pak už jen stačilo přihrát pohodlně skórujícímu Diogovi Figueirasovi.

Během chvilky pak svěřenci trenéra Paula Benta vsítili hned další dva góly a o vítězi bylo prakticky rozhodnuto. Nejprve dvanáct minut před obrátkou Elyounoussi zasekl míč před vracejícím se obráncem Aničičem, narovnal si ho na svou levačku a krásným technickým pokusem nechal Eriče se po balónu pouze ohlédnout.

Elyounoussi měl o pár chvil později prsty i ve zmíněné další brance, na jeho exkluzivní kolmici si naběhl Sebá a sám před Eričem neměl v koncovce žádný problém. Astana dostala naději v 54. minutě, kdy obrovskou hrubici ztropil gólman Leali. Ten z ničeho nic namazal Juniorovi Kabanangovi, jenž vyběhnuvšího muže v rukavicích chytře přehodil.

Byl to však vlastně jen jeden jediný negativní moment Olympiakosu v celém zápase. Když se pak po ostrém zákroku na Fortounise a následné druhé žluté kartě a červené pakoval z placu Roger Caňas, bylo pro Thrylos ještě snadnější udržovat pohodlný náskok. Přesilovku nakonec proměnili v ještě jednu trefu, to když Sebá na zadní tyči zužitkoval přihrávku Óscara Cardoza.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
KingMaster13

2:1

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 1

Reagovat
pawelFCB

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1...1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ze zaznamu je patrne, ze se jednalo o hrozne rozdrceni: https://www.youtube.com/watch?v=Mx-rcoub6xU podobne to vypadalo i s apoelem, ale byl to den blbec...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele