základní skupiny - skupina B, 5. kolo
24.11.2016 21:05 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Olympiakos Pireus - BSC Young Boys 1:1

Olympiakos splnil před vlastními fanoušky svou povinnost, proti Young Boys Bern uhrál alespoň jeden bod a zajistil si postup do jarních bojů Evropské ligy. Zatímco domácí si to v posledním kole rozdají o první pozici s APOELem, hosté proti Astaně budou soupeřit pouze o konečnou třetí příčku ve skupině.

Do první větší možnosti prvního poločasu se propracovali hosté. V 17. minutě se ke střele z pokutového území dostal Hoarau, nicméně ten proti dobře vyběhnuvšímu brankáři Lealimu neuspěl v koncovce. Na druhé straně hlavičkoval Alberto Botía po rohovém kopu Fortounise, zamířil ovšem pouze mimo kýžený prostor.

Těsně před obrátkou ještě levačkou z halfvoleje pálil Sebá pouze do rukavic připraveného gólmana Mvoga, ve 48. minutě se už však domácí celek přece ujal vedení. Fortounis ukázal, že zahrávání přímých volných kop je jeho silnou disciplínou, svou střelou mistrně obstřelil zeď a poslal míč nechytatelně pod břevno.

Navýšit náskok mohl dvě minuty na to Sebá, svůj pokus však nasměroval jen těsně vedle brány. Fortounis měl možnost zahrát standardku ještě jednou o pár okamžiků později, tentokráte však další nebezpečný pokus usměrnil pouze nad břevno. V 58. minutě naopak z ničeho nic udeřili hosté a srovnali stav.

Lecjaks svým pasem našel rozeběhnutého Hoaraua, který z vápna ihned z první uklidil míč přesně k tyči. V 64. minutě se trefil domácí forvard Brown Ideye, radost mu ovšem zhatilo pravidlo o ofsajdu, čtvrthodinu před koncem se do nedovoleného postavení dostal také bernský náhradník Gerndt, takže následná branka taktéž nemohla platit.

Švýcarský celek potřeboval v Pireu naplno bodovat, aby si uchoval naděje na pokračování v této soutěži, ve zbytku utkání si však nic nebezpečného již nevytvořil. Byl to naopak jeho soupeř, kdo mohl vítězství strhnout na svou stranu. Jenže Elyounoussi v 81. minutě nepochopitelně přestřelil prázdnou bránu a po něm se neprosadil ani Diogo Figueiras.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
EverlastD

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
pawelFCB

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele