základní skupiny - skupina F, 5. kolo
24.11.2016 21:05 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

KRC Genk - Rapid Vídeň 1:0

Hráči belgického Genku zvládli roli favorita proti rakouskému Rapidu Vídeň a díky vítězství 1:0 si zajistili účast v jarní fázi Evropské ligy, na závěr budou bojovat na dálku se španělským Bilbaem o první místo v italském Sassuolu. Momentálně jsou na první pozici s devíti body, rakouský výběr je s pěti body na poslední čtvrté příčce a v závěrečném střetnutí proti Bilbau mu půjde o konečné třetí místo, o které se utká na dálku právě s italským sokem.

Genk vsítil rozhodující trefu ze své první vážnější příležitosti již v 11. minutě, kdy se prosadil elitní ostrostřelec Nikolaos Karelis. Po pasu z levé strany od Nastiče hlavičkoval Bailey do břevna, Karelis pak z metru snadno dopravil balón do sítě. O necelou čtvrthodinu později mohl stejný hráč skórovat podruhé, jenže tentokráte mířil o pár decimetrů nad pravý horní roh. Až do konce poločasu se žádná další gólová možnost neurodila.

Pět minut po změně stran měli domácí ještě blíže ke vstřelení uklidňující trefy, avšak Karelis ze šesti metrů nepropálil brankáře Novotu a nabíhající Bailey pak ve stoprocentní pozici před prázdnou brankou netrefil balón ideálně. Ihned na to střílel z hranice pokutového území Buffel a mířil těsně vedle vzdálenější tyčky. Po hodině hry vyrobil obrovskou hrubku jediný český krajánek na hřišti Jakub Brabec a tato minela mohla KRC vyjít hodně draho.

Do samotného úniku se dostal Joelinton, jenže zblízka si na brankáře Bizota nepřišel. V 69. minutě se o nádhernou ránu ze střední vzdálenosti postaral Sušič, jeho pokus směřující k pravé tyči dokázal brankář Novota brilantně odvrátit na rohový kop. Rapid měl blízko k vyrovnání necelou čtvrthodinu před koncem, kdy se dokázal prosadit Schaub, ovšem jeho branka nemohla být uznána kvůli předchozímu ofsajdovému postavení.

S přibývajícím časem se hosté snažili více útočit a otevírali okénka ve své defenzívě, k dalšímu ohrožení branky belgického výběru se však již nedostali. Naopak v 87. minutě mohl pojistit náskok Genku aktivní Bailey, jenž po krásném zpětném přízemním centru pálil po zemi z deseti metrů. Brankář Novota byl připraven a tuto střelu doprostřed branky schoval v náručí. I přes jeho skvělý výkon odjížděl Rapid zklamaný.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
pawelFCB

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele