základní skupiny - skupina F, 3. kolo
20.10.2016 21:05 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Genk si nečekaně vyšlápl na Athletic, vítězný gól vstřelil Brabec

Zatímco v domácí soutěži si Athletic nevede vůbec zle a z průběžné šesté příčky zaostává za prvním Atlétikem Madrid pouze o tři body, venkovní zápasy v Evropské lize jsou pro klub z Bilbaa hotovým utrpením. Po úvodní vysoké prohře 3:0 na hřišti italského Sassuola nyní svěřenci Ernesta Valverdeho vyšli střelecky naprázdno i v Belgii proti Genku, který slaví výhru 2:0 a udržení na špici skupiny F. Athletic naopak s třemi body a skóre 1:5 padá na poslední místo...

Hosté zkrátka neměli svůj den, což ještě podtrhlo zranění mladého obránce Yeraye, jenž jako jeden z mála podal uspokojivý výkon. Trenér Valverde přitom postavil základní jedenáctku takřka v plné síle, tedy i s ofenzivním čtyřlístkem Iker Muniain - Raúl García - Markel Susaeta - Aritz Aduriz, přesto byl domácí gólman Bizot jen zřídkakdy v ohrožení. V třinácté minutě se sice ocitl v nadějné pozici nestárnoucí Aduriz, avšak pod tlakem bránících hráčů i vyběhnuvšího Bizota poslal svůj lobovaný pokus příliš vysoko.

Daleko více byl v permanenci brankář Herrerín, jemuž sice mladík Yeray pomáhal v odrážení útoků, seč mu síly stačily, avšak přesto baskický celek inkasoval ještě do přestávky. Svůj první zásah v novém klubu si připsala letní posila z pražské Sparty, Jakub Brabec. Český stoper byl ve správnou chvíli na správném místě, aby doklepl do prázdné branky ránu Baileyho, a tak Genk v poločase vedl 1:0.

Trápení Athleticu pokračovalo i po změně stran a více šanci si vypracovávali organizovaní a vysoce motivovaní domácí. V osmašedesáté minutě ještě s přízemní ranou po špičkovém individuálním průniku neuspěl Pozuelo, jehož perfektním zákrokem vychytal Herrerín, avšak osm minut před koncem již Genk své vedení přece jenom pojistil. Šťastným střelcem se stal Wilfred Ndidi, jenž se zmocnil míče po odvráceném centru a překrásnou ranou zpoza pokutového území nedal hostujícímu brankáři šanci zasáhnout. Belgický celek tak se šesti body na kontě bude za dva týdny v Bilbau obhajovat průběžné první místo.

Autor: Martin Kantor / marca.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
KingMaster13

0:1

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

sem zvedavej na brabce.

Reagovat
pawelFCB

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 2...1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Jeňa

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele