základní skupiny - skupina H, 5. kolo
24.11.2016 19:00 CET
2 : 2
(2:2)

Reportáž

KAA Gent - SC Braga 2:2

Hráči Genku dokázali v domácím prostředí uhrát nerozhodný výsledek s portugalskou Bragou a ještě udrželi reálnou naději na postup do jarní fáze, i když nemají situaci ve svých rukách. Po remíze 2:2 je Genk na třetí pozici s pěti body, portugalský výběr má na kontě o bod více. Všechny čtyři góly padly v prvním poločase. Pokud chce belgický celek vybojovat jarní fázi EL, tak musí na závěr vyhrát v Koynasporu a doufat, že Braga neporazí Šachtar.

Oběma soupeřům Genku a Bragy o nic nepůjde, nicméně papírově těžší úlohu by přeci jen měla mít Braga, ukrajinský favorit totiž v dosavadních pěti zápasech neztratil ani bod a s přehledem vyhrál skupinu. Hosté šli dvakrát do vedení, nicméně KAA dokázalo v obou případech srovnat krok. Braga se dostala do vedení z své první vážnější akce už ve 14. minutě, kdy se prosadil Nikola Stojiljkovič. Ten využil dalekonosné střely Horty.

Dělovku z pětadvaceti metrů dokázal brankář Thoelen vyrazit před sebe a dobíhající Stojiljkovič z pěti metrů dopravil balón do sítě. Domácí mohli srovnat po dvaceti minutách, jenže ránu Neta z hranice pokutového území dokázal hlavou zablokovat bránící Rosič. Gentu se poprvé podařilo vyrovnat ve 32. minutě, kdy po přetaženém centru zleva prodloužil Neto míč špičkou kopačky na Kalifu Coulibalyho a ten po zpracování na prsa akrobaticky zamířil ke vzdálenější tyči, jednalo se vskutku o nádherný gól.

Nicméně za další čtyři minuty znovu vedla Braga, branku vsítil Koka. Po pasu z pravého křídla se dostal k míči Wilson Eduardo a vystřelil z mírného úhlu, Thoelen vyrážel tento pokus před sebe a nabíhající Koka skóroval bez problémů po zemi do odkryté svatyně. Avšak domácí se nevzdali a ve 40. minutě podruhé vyrovnali. Autorem posledního gólu čtvrtečního souboje se stal Danijel Miličevič a znovu se jednalo o dorážku.

Ze střední vzdálenosti vypálil Neto a gólman Matheus vytěsnil míč do strany, Miličevič pak z úhlu ve skluzu rozvlnil síť. Domácí mohli otočit vývoj za další dvě minuty, ale z jasné pozice mířil příliš vysoko Simon. Po změně stran vyložených příležitostí ubylo, oba týmy hrály zodpovědněji v defenzívě. V 56. minutě rozezvučel břevno Horta, o osm minut později mířil na druhé straně mimo tři tyče Simon. Ve zbývajícím průběhu již nebyla k vidění velká gólová možnost a výsledek se tak nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
EverlastD

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
pawelFCB

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele