základní skupiny - skupina C, 4. kolo
03.11.2016 19:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

FK Qäbälä - AS Saint-Étienne 1:2

Gabala po své čtvrté porážce ve skupině definitivně ztratila naději na postup. Ačkoli se domácí ujali vedení díky Ruslanovi Qurbanovovi, Oussama Tannane v závěru poločasu stačil vyrovnat a Robert Berić těsně po přestávce zařídil rozdílovou trefu. St. Étienne se zásluhou tohoto důležitého vítězství vyhouplo na druhé místo v tabulce.

Sotva uběhlo pár desítek vteřin zápasu, už se Les Verts mohli ujmout vedení. Monnet-Paquet vyslal opravdu hezkou pumelici mezi tři tyče, nicméně brankář Bezotosnyj dokázal skvěle zasáhnout. A jen o pár chvil později se domácí brankář potil ještě jednou, to když zahrozil se svým dobrým zakončením Tannane.

Ázerbájdžánský celek, za nějž nakonec nastoupil kapitán Sadiqov i přes menší zdravotní potíže, se poprvé výrazněji osmělil po pětadvaceti minutách hry. Ricardinho vnikl do šestnáctky, z levé strany hledal v malém vápně nabíhajícího si Zenjova, Estonec však na míč ve skluzu o kousek nedosáhl.

Ve 39. minutě se již Gabala ujala vedení. Hostující brankář Ruffier vyrazil střelu ze standardky od Eyyubova jen před sebe, míč se odrazil ke Stankovičovi, jehož tečovaná střela skončila na břevně. U brankové čáry naštěstí pro domácí stál připravený Qurbanov, jenž z blízkosti v pohodě uklízel balón do sítě.

Hosté ovšem neřekli do poločasu poslední slovo. Soupeři zasadili ránu do šatny zásluhou Tannaneho, jehož střela z přímého kopu zaplachtila tak nepříjemně, až jí nepříliš jistý Bezotosnyj jednoduše neudržel ve své náruči a propadla mu za jeho záda. A začátek druhého dějství pak Gabale hrubě nevyšel.

Domácí defenzíva byla absolutně nezformovaná, Saivet poslal přihrávku na Beriče, který svůj pokus z hranice vápna poslal pravačkou přesně k tyči. Ázerbájdžánští Dag canavari na tuhle trefu zareagovat nedokázali. Nejblíže srovnání stavu měl čtvrthodinu před koncem asi Ozobič, jenže ten se nepotkal s přesným zakončením.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
pawelFCB

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
EverlastD

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele