1/16 finále - 1. zápasy
16.02.2017 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

FK Krasnodar - Fenerbahçe SK 1:0

Hráči Krasnodaru se hned v prvním utkání vyřazovacího kola Evropské ligy postarali o překvapení, když v domácím prostředí zdolali turecké Fenerbahce nejtěsnějším poměrem 1:0. Jedinou branku vsítili po čtyřech minutách hry a měli i další příležitosti na zvýšení náskoku, na druhou stranu se v samém závěru o výhru strachovali. Turecký celek nepotvrdil své vysoké útočné kvality a tentokráte směrem dopředu nic zázračného nepředvedl.

Ruský celek měl skvostný vstup do zápasu a do vedení se dostal hned ze své první vážnější příležitosti ve 4. minutě. Výborně to udělal Martynovič, který prošel s balónem z vlastní poloviny až do pokutového území soupeře a pak zpětně přihrál Wandersonovi. Ten poté odcentroval před hranici brankového území přímo na hlavu Viktora Claessona, jenž ze sedmi metrů uklidil míč hlavou přesně k pravé tyči za záda zkoprněného brankáře Demirela.

V dalším průběhu hráli domácí opatrněji a soupeře téměř k ničemu nepouštěli, sami naopak v závěrečných deseti minutách první půle zahrozili hned dvakrát. Ve 38. minutě po hezké akci na levé straně a následném pasu zakončoval z voleje Podberežkin, avšak Demirel se vytáhl se skvělým zákrokem a balón lapil u své levé tyče. O šest minut později se Smolov hezky obtočil kolem Kjæra a ze šestnáctky soupeře mířil mimo tři tyče.

Po změně stran se z obou stran mírně přitvrdilo. Krasnodar předváděl zodpovědný výkon v defenzívě a Fenerbahce nemohlo dlouho najít žádný recept, jeho akce většinou končily po nepřesných finálních přihrávkách. FK byl blízko ke druhému vstřelenému gólu zhruba čtvrthodiny před koncem, kdy střídající Pereyra na levé straně pokutového území zakončoval špičkou kopačky, vyběhnuvší Demirel byl na zemi včas a svůj celek podržel.

Mírný favorit čtvrtečního souboje poprvé a naposledy zahrozil v 89. minutě. Topal si na pravé straně pokutového území hezky obhodil obránce a následně tvrdě vypálil z velkého úhlu, brankář Kricjuk byl pozorný a míč zkrotil ve svých rukavicích. Krasnodar si tak do odvety veze solidní výsledek a jeho šance na postup se zvýšily, nicméně i tak ho čeká na turecké půdě pořádný kus práce.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
KingMaster13

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
czech_mira

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
veikko

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele