osmifinále - odvety
16.03.2017 19:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Celta Vigo vyhrála v Krasnodaru a postupuje

Celta Vigo slaví další senzační výsledek, protože po domácí výhře dokázala zvítězit i na půdě Krasnodaru a postupuje! Kromě toho, že hosté udrželi čisté konto, se jim povedlo vstřelit dvě klíčové branky a oslabení domácí už nedokázali s výsledkem nic udělat.

Celta Vigo jela do Ruska s nadějným výsledem z domácího klání, ale nic jistého neměli. Potřebovali zapnout i v nebezpečném prostředí a trenér Berizzo proto postavil co nejsilnější sestavu. Od začátku se na hrací ploše objevili Mallo, Wass, Radoja, Hernández, Aspas nebo Guidetti. Domácí spoléhali mimo jiné na Kaborého, Claessona, Nalda nebo Pereyru s Podberežkinem.

Po hodně opatrném a nepříliš aktivním začátku utkáí se do míče z větší vzdálenosti opřel domácí záložník Pereyra, který ale pálil nepřesně. V dresu návštěvy z LaLigy kontroval útočník Sisto, který se dostal do skvělé šance a z blízkosti pálil, ale na dobře zasahujícího brankáře Sinicina to nestačilo. Z následného rohového kopu se hosté také neprosadili a naopak čelili rychlému protiútoku.

Po třiceti minutách se zřítil k zemi Pereyra, který následně zahrával standardní situaci. Vyslal na bránu Sergia Álvareze krásnou ránu, která se točila k tyči, jenže brankář hostujícího celku udělal vše potřebné. Pak Claesson zatáhl míč po straně a snažil se poté odcentrovat, jenže jeho vybídka ty správné muže neoslovila. Claesson pak zakončil celý první poločas nevýrazou střelou.

Diváci rozhodně nemohli být spokojeni a pískotem to dávali hlasitě najevo. Celtě zatím stačilo vedení o jednu branku a nutno říct, že domácí se nijak extra nevytáhli. I proto se na druhých 45 minut dostal na hřiště zkušený Pavel Mamajev. Jenže jeho pobyt na hřišti neznamenal pro domácí nic příznivého.

Po změně stran se totiž Celtě povedla jedna rychlá akce. Pablo Hernandéz vyslal skvělý pas ze strany, který se pokoušel zužitkovat Aspas. Tomu se sice nepovedlo prostřelit brankáře domácích, ale k míči se dostal sprintující obránce Hugo Mallo a ten již úspěšný byl- 1:0 pro Celtu Vigo, která se mílovými kroky blížila k postupu.

Od té chvíle vlastně Celta neměla potřebu nikam spěchat a domácím zase nic nevycházelo. Kombinační pokusy končily velkou nepřesností a Celta velmi dobře bránila. Po hodině hry se pokoušel vyslat tvrdou ránu Wanderson, jenže neměl správně seřízena mířidla.

Ke konci utkání se Krasnodar začal definitivně loučit s postupem, což mu stvrdil Iago Aspas. Zkušený útočník si naběhl na výbornou nahrávku mladšího kolegy Johna Guidettiho a deset minut před koncem utkání si poradil i s vyběhnutým brankářem Andrejem Sinicinem! Celta tak může slavit, zatímco domácí zklamali na plné čáře.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dúfam v X a v ďalšieho španielskeho víťaza 2.najprestížnejšej kontinentálnej súťaže

Reagovat
smazaný uživatel

BL>EL

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lorcan

to by byla těžká haluz kdyby Celta vyhrála EL a ligu mistrů taky někdo ze španělska (obojí po 4 za sebou )

Reagovat
smazaný uživatel

Nádej umiera posledná.

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Jordi Alba

2:3

Reagovat
czech_mira

3:1 po prodloužení

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Taky bych řekl 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Krasnodar ostuda Škoda že vypadl Zenit jediný co mohl něco uhrát ..

Reagovat
smazaný uživatel

Pozeral som celý zápas a povedzme tlak mali len v 1. polke a aj z toho nič moc nevyťažili (jedine, že by som si to nevšimol)

Reagovat
smazaný uživatel

Právě že nic nehráli..

Reagovat
smazaný uživatel

No tak potom? Síce je to "len" Celta, ale asi nemali nárok ....

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Han střelil první

Škoda, že se Aspas neprosadil v LFC. Je dobrý.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele