základní skupiny - skupina A, 5. kolo
24.11.2016 17:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Fenerbahçe SK - Zarja Luhansk 2:0

Fenerbahce potvrdilo roli favorita, před vlastními fanoušky dokázalo skolit Zarju o dvě branky a udělalo výrazný krok k jarní fázi Evropské ligy. Rozhodující trefu zařídil po přestávce Miroslav Stoch, vítězství pak ještě pojistil Simon Kjaer. Pokud večer Feyenoord uspěje na půdě Manchesteru, stane se pro domácí tenhle výsledek dokonce postupovým. Hosté naopak šanci na play-off definitivně ztratili.

Do jakési první pološance se dostal ukrajinský celek, ovšem Charatin svou hlavičku usměrnil v 8. minutě jen mimo kýžený prostor. Na druhé straně se snažil přesně zacílit Souza po rohovém kopu Potuka, nicméně ani on se nesetkal s přesnou muškou. O pár chvil později Sen uvolnil Emmanuela Emenikeho, také on však poslal svůj pokus jen vedle.

Ve 28. minutě se poprvé třepotala síť. Kulač přebral přihrávku v šestnáctce zcela nehlídaný, otočil se s míčem a poslal ho za brankáře Demirela. Nicméně jeho trefa nemohla být uznána kvůli hodně, hodně těsnému ofsajdu. O tři minuty později se po centru z rohového čtvrtkruhu od Hrečyškina propracoval k zakončení z hafvoleje Sivakow, na bližší tyčce ovšem nezacílil přesně.

Zarja v Istanbulu potřebovala vyhrát, aby si uchovala neděje na zisk alespoň druhé pozice, a v první půli rozhodně herně nepropadla. Sympatický výkon ale mnohokrát ke chtěnému úspěchu nevede, což potvrdil i druhý poločas. Domácí začali po přestávce hodně zostra a se Škrtelovou hlavičkou měl gólman Ševčenko plné ruce práce s jejím likvidováním.

Zhruba po hodině hry se Fenerbahce dočkalo své první branky. Sow, ač faulován Sivakowem, dokázal ještě prostrčit balón na Stocha, který zkusil vypálit z velké dálky, a jeho střela nakonec zapadla parádně za záda marně se natahujícího Ševčenka. Turecký celek pokračoval v tlaku a Sow měl velkou smůlu, že měl míč na dlouhou nohu a ve skluzu ho poslal místo do odkryté svatyně těsně vedle.

V 67. minutě se Fener trefil podruhé. Potuk posadil centr ze standardky z pravé strany na hlavu Kjaera, který zamířil přesně na bližší tyčku. Ševčenko se po míči jen ohlédl. Turecký mančaft si následně pohodlné vedení bez problémů hlídal, snad jen Charatin v 81. minutě malinko zahrozil, ale nemířil přesně. V nastavení pak ještě hosté mimochodem přišli o vyloučeného Sobola.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
HullCity

Doufám,že jim ten vyrovnávací gól z 1.vzájemného zápasu hráči Zorji vrátí!!

Reagovat
smazaný uživatel

bitch, please

Reagovat
HullCity

Ale podívejme,kdo vylezl...a dokonce se naučil jedny z nejpoužívanějších nadávek,skvělý.Za ta léta si udělal fantastické pokroky.

Reagovat
pawelFCB

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Domácí musí, navíc mají formu 3:0

Reagovat
Marv

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele