základní skupiny - skupina L, 5. kolo
24.11.2016 19:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

FC Curych - Villarreal CF 1:1

Curych se doma ukázal jako poctivý a houževnatý soupeř, který ani silnějšímu Villarrealu nic nedaruje. Ačkoli španělský celek poměrně rychle vedl, domácí se nevzdali a pár minut před koncem utkání se díky proměněné penaltě mohl radovat Roberto Rodriguez.

Villarreal nutně potřeboval vyhrát, takže nasadil jména jako Musacchio, Ruiz, Soriano, Čeryšev, Bakambu nebo Pato. Do zajímavé šance se dostali hosté, když dos Santos zahrával standardní situaci. Jeho centr hledal na zadní tyči Ruize, před kterým si ale včas poradil brankář Andris Vanins. Ve středu hřiště se dokázal uvolnit Bruno Soriano, který následným centrem našel Bakambua, který sice obešel i brankáře, ale dostal se už mimo střelecký úhel!

Do pokutového území dostal povedený centr Rukavina, který hledal Čeryševa, jenže na toho si počkal Cédric Brunner. Pak už se ale Villarreal konečně dočkal zasloužené branky. Hosté byli jasně lepší a v úvodních minutách měli několik šancí, které ve 14. minutě konečně proměnili. Exekuce rohového kopu se zhostil Manu Trigueros, který našel centrem Bruna Soriana. Na jeho hlavičku byl brankář Andris Vanins krátký!

Po dvaceti minutách málem Villarreal navýšil své vedení. Pato poslal míč na Cédrica Bakambua, který mu balon vrátil. Jenže Pato napálil v obrovské šanci a prakticky nikým nebráněn jen brankáře domácích! I domácí se ale pokoušeli dostat se na střeleckou listinu. Koné na pravé straně pláchl Ángelovi a následně vypálil, takže brankář Asenjo musel zasahovat!

Pět minut před koncem první půle před vápnem napřáhl ke střele zkušený záložník Soriano a brankář Vanins musel do akce. Musel se ale vypořádat také s dorážkou Čeryševa i Bakambua! V těchto chvílích měli domácí obrovskou porci štěstí, že neinkasovali.

Deset minut po změně stran vyrobili domácí obrovskou chybu v obranné fázi, když Sarr nahrál nepochopitelně zpět a nevšiml si startujícího Bakambua. Ten udržel míč a nahrál jej před prázdnou bránu do běhu Patovi, který ale nesmyslně pálil mimo tři tyče! Po hodině hry dostal dos Santos míč k Bakambuovi, který vypálil v pádu, ale brankář Vanins byl připraven a jeho střelu na zemi zachytil!

Curych se rozhodně ještě nevzdal a s končícím utkáním zvyšoval své tempo. Po rohovém kopu se dostal na levé straně k míči Roberto Rodriguez, jenže jeho technický pokus mířil jen do břevna! Pět minut před koncem utkání však zkušený obránce Rukavina pokazil svému týmu celé utkání, když fauloval ve vápně Koného. K penaltě se postavil Roberto Rodriguez a v rozhodující chvíli zachoval pevné nervy - 1:1.

Oba týmy tak berou jen bod. A to přesto, že ještě v závěru utkání jsme se dočkali jednoho zajímavého momentu. Ve vápně se dostal ke střele domácí Winter, jenže brankář Sergio Asenjo jeho pokus vyrazil mimo tři tyče, čímž zachránil alespoň bod.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
EverlastD

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
pawelFCB

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele