základní skupiny - skupina B, 5. kolo
24.11.2016 17:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

FC Astana - APOEL Nikósie 2:1

Hráči kyperského týmu APOEL Nikósie nedokázali na půdě konkurenční Astany vybojovat ani bod a jejich cesta do jarní fáze Evropské ligy tak ještě není zpečetěna. Momentálně jsou stále na vedoucí příčce s devíti body, ve druhém střetnutí řeckého Olympiakosu s Bernem potřebují, aby švýcarský celek nezvítězil. Kazašský klub poskočil na třetí místo s pěti body a naopak potřebuje k udržení naděje bodový zisk Young Boys.

Úvodní poločas začali oba soupeři velmi opatrně a v podstatě až do pětadvacáté minuty nebyl k vidění jediný zajímavý moment. Mírnou herní převahu měla Astana, k první dobré ráně se dostal Šomko. Ten využil dobré práce Mužikova na pravé straně a následného centru, po jeho odvrácení vypálil Šomko z voleje z dobrých pětadvaceti metrů a vzdálenější tyčku minul zhruba o metr. APOEL prorazil z ničeho nic ve 31. minutě, skórovat dokázal Giorgos Efrem.

Ten využil krásné přihrávky od Aloneftise po dlouhém sólu a z hranice pokutového území tvrdě rozvlnil síť. Nicméně ihned na to přišla pro hosty velká rána, která nakonec hodně přispěla k jejich prohře. Ve 32. minutě byl totiž vyloučen Iñaki Astiz, který se dopustil jasné surové hry a musel předčasně odejít do sprch. Po změně stran kazašský celek logicky přidal a jeho početní převaha byla znát, vyrovnat mohl v 57. minutě.

Po pasu z pravé strany a nepovedeném obranném zákroku střílel z hranice brankového území osamocený Djordje Despotovič, jenže zblízka na vyběhnutého brankáře Watermana nevyzrál. Astaně se přeci jen povedlo skórovat o necelé tři minuty později, když skóroval Marin Aničič. Velké hrubky se dopustil Waterman, který neudržel míč po rohovém kopu z pravé strany a na hranici brankového území dopravil Aničič snadno balón do odkryté svatyně.

Zhruba čtvrthodiny před koncem se dostal do další velké možnosti Kabananga, jenž se uvolnil na pravém křídle a z ostrého úhlu mířil zhruba o půl metrů nad horní tyčku. Rozhodující moment se zrodil v 84. minutě, kdy se trefil srbský útočník Despotovič. Po pasu Šomka pálil napoprvé do tyče, míč se poté k němu se štěstím odrazil a napodruhé už skóroval, otočil tak vývoj čtvrtečního střetnutí Ve zbývajícím průběhu se oslabení hosté k ničemu nedostali a postup do další fáze si tedy lehce zkomplikovali.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0-1

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
pawelFCB

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Překvapení 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele