základní skupiny - skupina D, 3. kolo
20.10.2016 21:05 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Dundalk sahal po dalším překvapení, ale nakonec Zenitu podlehl 2:1

Nechybělo mnoho a překvapení z Dundalku by si v Evropské lize vyšláplo i na třetího favorizovaného soka za sebou. Irský celek se totiž proti Zenitu Petrohrad ujal v druhé půli překvapivého vedení, avšak ruský velkoklub se vzápětí přece jen zmátořil a dvěma slepenými góly nakonec zvrátil vývoj zápasu na svou stranu.

Zatímco papírová kvalita byla na straně hostí, v kategoriích motivace a herního nadšení jasně dominovali hráči Dundalku. První šance zápasu připadla Ronanu Finnovi, jemuž se povedlo proklouznout za záda Nicolase Lombaertse a šinout si to osamocen na branku. Výsledkem však byla pouze střela těsně vedle pravé tyče.

Zenitu se vesměs dařilo kontrolovat hru, ovšem dalším slibným šancím domácích se ruskému klubu předejít nepodařilo. Třeba po rohovém kopu se k hlavičce dostal Dane Massey, avšak přestřelil. Když pak šest minut před koncem první půle neuspěl na opačné straně ani Aleksandr Anjukov se svým nebezpečným stříleným centrem, který proletěl napříč pokutovým územím Dundalku, skončila první půle bez branek.

Sedm minut po změně stran se už ale příznivci irského klubu dočkali. Mizerný odkop brankáře Lodygina připadl Robbiemu Bensonovi, jenž bez váhání vypálil z dobrých třiadvaceti metrů skákavou střelu, která gólmana Zenitu zastihla v nedbalkách. Devět minut nato měli domácí na noze dokonce pojištění překvapivého náskoku, když Daryl Horgan našel perfektním pasem hlavu Masseyho, jenže ke smůle Dundalku míč skončil pouze na tyči.

Zenit jako by rozezvučení brankové konstrukce probralo k životu a podobně jako v zápase s Maccabi Tel Aviv došlo záhy ke zvratu. Nejprve využil zaváhání Gabriela Savy slovenský útočník Róbert Mak, jehož kroucená rána zajistila Zenitu devatenáct minut před koncem vyrovnání, a jen o sedm minut později byl obrat skóre dokonán. Pohledná kombinace po levé straně hřiště vyústila ve Witselův pas k nehlídanému Giulianovi, jenž zblízka doklepl míč snadno do sítě.

V samém závěru ještě mohl vyšperkovat výhru hostí z pokutového kopu Mauricio, avšak brankář Sava vystihl směr jeho rány a lapil míč do náruče. Na výhře Zenitu to už však nic nezměnilo, a tak petrohradskému celku nadále patří postavení na špici skupiny D právě před druhým Dundalkem, který již zaostává o pět bodů.

Autor: Martin Kantor / sseairtricityleague.ie

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
KingMaster13

1:2

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
EverlastD

1:5

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 2...1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

*0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele