základní skupiny - skupina G, 5. kolo
24.11.2016 19:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Celta Vigo - Standard Lutych 1:1

Zatímco amsterdamský Ajax si s přehledem pohlídal postup do jarní vyřazovací fáze Evropské ligy již s předstihem, boj o druhé místo ve skupině G zůstává nadále otevřený. Vykročit k tomuto počinu mohl vítěz zápasu Celta Vigo - Standard Lutych, jenž oba celky se nakonec musely spokojit pouze s remízou 1:1, kvůli níž mají stále tentýž počet bodů a rozhodne se tak až v posledním kole.

Celta sice vlétla do zápasu na výbornou a brzy si zajistila vedení zásluhou Iaga Aspase, jenže hosté se z počátečního náporu soupeře oklepali a devět minut před koncem také dokázali srovnat trefou Kostase Laifise. Aby toho pro Celtu nebylo málo, v nastavení ještě střelec Aspas uviděl druhou žlutou kartu a v závěrečném zápase základní skupiny bude svému týmu na půdě řeckého Panathinaikosu chybět. Vzhledem k tomu, že oba vzájemné zápasy Celty se Standardem skončily nerozhodně 1:1, bude v případě rovnosti bodů rozhodovat celkové skóre.

Hned v páté minutě měl průlom skóre na kopačce domácí forvard John Guidetti, avšak z nadějné pozice křižnou ranou pouze orazítkoval tyč. Sotva tři minuty nato už ale v Galicii vypukly gólové oslavy, neboť obrana Lutychu nedokázala zastavit dravý průnik Aspase, který propálil i brankáře Huberta. Další střelecké pokusy si záhy připsali i Pione Sisto a Facundo Roncaglie, ovšem bez úspěchu.

Postupem první půle se hra začala čím dál více vyrovnávat a v sedmatřicáté minutě měl vyrovnání na hlavě Orlando Sá, jenže stejně jako Guidetti si vylámal zuby na brankové konstrukci. Po změně stran měl domácí brankář Blanco co dělat, aby zpacifikoval střelu střídajícího Mbenzy a prověřil jej znovu i aktivní Sá, ale devět minut před koncem gólman Celty stejně inkasovanému gólu nezabránil. Collins Fai totiž vyslal z pravé strany perfektní centr do šestnáctky, kde se zjevil neobsazený Kostas Laifis a ve skoku usměrnil míč hlavou umně k tyči. Ve čtvrté minutě nastavení pak ještě umocnil mizérii Celty vyloučený Aspas a utkání skončilo neuspokojivou remízou 1:1.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
EverlastD

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
pawelFCB

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele