základní skupiny - skupina B, 6. kolo
08.12.2016 19:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

BSC Young Boys - FC Astana 3:0

Souboj o třetí místo zvládl lépe Young Boys Bern, který ve druhé půli během osmi minut skóroval proti Astaně třikrát a pohodlně zvítězil. Zatímco švýcarský celek oslavil svůj závěrečný domácí zápas tohoto roku tak, jak si představoval, kazašskému klubu poslední utkání nevyšlo. O branky se postarali Michael Frey, Guillaume Hoarau a Thorsten Schick.

Svěřenci kouče Stanimira Stoilova potvrdili, že jsou silní hlavně na vlastním stadionu. Jakmile však mají hrát na soupeřově půdě, jejich výkon je o dost horší. Byť se v Bernu drželi první poločas, nakonec stejně zaznamenali jen třetí porážku ve skupině. Tým kolem trenéra Adiho Hüttera jednoduše zabral v pravou chvíli.

Pro Young Boys je určitě škoda, že měli horší vzájemné zápasy s Olympiakosem, neboť s ním měli ve finále shodný počet osmi bodů. Každopádně karty před posledním kolem byly rozdané už předem, a o postup do jarní fáze již usilovat nemohli. S evropskou scénou se ale nakonec rozloučili nejlepším možným způsobem.

První dějství toho opravdu moc nenabídlo. Zkraje zakončoval Bertone, ale nemířil přesně, za hosty se snažili skórovat Twumasi s Mužikovem, avšak ani oni výrazněji neohrozili protivníkovu svatyni. Dvakrát se zastřeloval rovněž Hoarau, ovšem taktéž jeho pokusy skončily pouze vedle brány.

Až ve druhé půli se bernský celek dostal do nějakých větších příležitostí. Hodně aktivní byl především Bertone, prosadit se však dokázal poprvé až Frey v 63. minutě. Gerndt posunul balón do středu na svého spoluhráče, jenž usměrnil svou přízemní střelu přesně k tyči. Brankář Erič se jen marně natahoval.

O tři minuty později domácí vedli již o dvě branky. Po rychlé akci se balón dostal na pravou stranu k Schickovi, který ho co nejrychleji poslal ke druhé tyčce na nabíhajícího si Hoaraua, a ten se v koncovce nezmýlil. V 71. minutě bylo definitivně rozhodnuto, to když Erič sice vyrazil zakončení Freye, ale na dorážku Schicka už neměl.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
pawelFCB

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Snad ztráta YBB, ale reálně asi 1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele