základní skupiny - skupina B, 3. kolo
20.10.2016 21:05 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

BSC Young Boys - APOEL Nikósie 3:1

Fotbalisté švýcarského Young Boys Bern zaznamenali v souboji s kyperským APOELEM Nikósie svůj první tříbodový zisk a oživili svou naději na postup do jarní fáze. V tabulce skupiny jsou na třetí pozici se čtyřmi body. Hosté naopak po dvou výhrách poprvé ztratili a se šesti body klesli na druhou pozici za vysoce favorizovaný řecký Olympiakos. APOEL sice brzy vedl, avšak hrdinou Bernu se stal Guillaume Hoarau, který za 74 minut vsítil hattrick.

Domácí hráli od samého začátku velmi aktivně, v 10. minutě pálil Ravet z voleje vedle levého horního rohu. Za další dvě minuty stanul Bertoglio sám před brankářem Mvogem, zblízka ho však propálit nedokázal. APOEL se dostal do vedení ve 14. minutě. Nádherný dlouhý pas z vlastní poloviny předvedl Vinicius, který za defenzivou soupeře našel nabíhajícího Giorgose Efrema. Ten zachoval chladnou hlavou a překvapivým lobem z hranice šestnáctky rozvlnil síť.

Neuběhly ani čtyři minuty a o vyrovnání se svou první brankou postaral Hoarau. Po přetaženém centru na zadní tyč přihrával zpětně před branku Schick a domácí útočník už měl snadnou práci, z hranice brankového území zamířil doprostřed branky. Po půl hodině hry mohl podruhé v duelu skórovat Efrem, ale jeho tečovaný pokus se mezi tři tyče nevešel. Pět minut před přestávkou vypálil z hranice šestnáctky hodně tvrdě Sanogo Junior a brankář Waterman skvěle vyrazil míč do strany.

Ve 49. minutě pálil z úhlu levačkou Schick a jeho pokus těsně minul vzdálenější tyč, Young Boys otočily vývoj za další tři minuty. Střídající Merkis se dopustil ve vlastní šestnáctce faulu oceněném žlutou kartu, míč si na penaltový puntík postavil Hoarau. Dvaatřicetiletý Francouz sice napoprvé Watermana nepřekonal, jenž předvedl výborný zákrok jednoruč, jenže s přízemní dorážkou stejného hráče již nemohl dělat nic - 2:1.

V polovině druhého dějství nejprve skóroval z ofsajdu Kubo, následně Hoarau selhal v obrovské možnosti proti Watermanovi a zblízka ho nepropálil. V 73. minutě mířil Ravet do boční sítě, Bern nakonec zužitkoval obrovský tlak a definitivně se uklidnil v 82. minutě. Po faulu Moraise na unikajícího Sanoga Juniora byla nařízena druhá penalta tohoto duelu, kterou tentokráte Hoarau bez problémů proměnil a zkompletoval svůj hattrick. V samém závěru ještě selhali ve stoprocentních možnostech domácí Zakaria s Kubem a výsledek se proto nezměnil. V domácím dresu odehrál celý zápas český krajánek Jan Lecjaks.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, espnfc.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
KingMaster13

2:1

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

je to jenom muj nazor ale evropsky pohary by se na umelce hrat proste nemely! pokud ten tym neni treba z murmansku...

Reagovat
pawelFCB

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1....2:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele