osmifinále - odvety
16.03.2017 21:05 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Schalke 04 2:2

I odvetné utkání v osmifinále Evropské ligy mezi Schalke 04 a Borussií Mönchengladbach skončilo remízou. Díky vyššímu počtu gólů vstřelených na hřišti soupeře se však z postupu mezi nejlepších osm radují svěřenci Markuse Weinzierla, kteří jsou tak úspěšní na evroské scéně, domácí bídě navzdory...

Do zápasu přitom lépe vstoupil domácí Gladbach. Ve dvacáté šesté minutě šla Hříbata do vedení, když Raffaelovu výtečně zahranou standardku posunul Josip Drmič hlavou na Christensena, a dánský stoper tváří v tvář Fährmannovi nezaváhal.

Těsně před odchodem do kabin na poločasovou přestávku se pak do míče opřel Mahmud Dahoud a nádhernou ranou z velké vzdálenosti překonal gólmana hostí podruhé. Fotbalisté Borussie však zapomněli na známé a nekompromisní Csaplárovo pravidlo.

To se začalo naplňovat v padesáté páté minutě, když si míč ideálně na levou nohu srovnal Leon Goretzka a utaženou střelou k levé tyči donutil Sommera poprvé v utkání tahat balon ze sítě.

Definitivně pak o postupu Königsblauen rozhodla šedesátá osmá minuta. Po údajné ruce Dahouda v šestnátce odpískal sudí Clattenburg i přes protesty fotbalistů Gladbachu pokutový kop a Nabil Bentaleb nabízenou příležitost využil. Poslal míč na opačnou stranu, než kam Sommer skákal a vyrovnal na 2:2.

Postupový výsledek už Schalke udrželo až do závěrečného hvizdu a postoupilo tak mezi osm nejlepších celků v druhé nejprestižnější evropské pohárové soutěži. Naopak Gladbach se může soustředit na vylepšování své pozice v domácí lize, kde mu stále patří až desátá příčka.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
EverlastD

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1, na penalty schalke

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Jak může takový sudí jako Clattenburg písknout takovou penaltu, to opravdu nepochopím, obzvlášť z jeho výhledu v té chvíli... Vždyť on tu ruku schovával, měl ji u těla v přirozené poloze, nešel s ní proti balónu a navíc to stejně vypadalo, že ho to trefilo do ramene, fakt chyba jako hrom.

Reagovat
smazaný uživatel

Je naprd ze Schalke zase jednou pomohla sporna penalta..Ale za ten prvni zapas kde predvedli vykon o tridu lepsi nez Gladbach si postup zaslouzili.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele