základní skupiny - skupina D, 1. kolo
15.09.2016 19:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - Dundalk FC 1:1

Hráči Alkmaaru nezvládli úlohu jasného favorita proti Dundalku a se svým protivníkem se rozešli smírně po výsledku 1:1. Po bezbrankovém prvním poločase jim druhé dějství hrálo do karet, po hodině hry se dostali do vedení a soupeř hrál zhruba dvacet minut v oslabení. Ovšem houževnatí hosté v samém závěru dokázali srovnat, když skóroval střídající Ciarán Kilduff, který do té doby pobyl na hřišti jen pět minut. Pro AZ je pouhý bod velká ztráta.

Nizozemský favorit se mohl dostat do vedení již ve 3. minutě, kdy na hranici pokutového území převzal balón Jahanbakhsh, vyhnul se bránícímu hráči a poté obstřelil brankáře Rogerse z dvanácti metrů. Při zakončení měl nakonec smůlu, orazítkoval totiž pouze pravou tyč. V dalším průběhu irský výběr skvěle bránil a soupeře do ničeho nepouštěl, naopak sám se mohl dostat do vedení zhruba deset minut před poločasovou přestávkou.

Vše začalo u Johanssona, který trestuhodně podskočil vysoký balón. K němu se poté dostal Horgan, vyhnul se van Eijdenovi a stanul sám před brankářem Rochetem. Jenomže dostal se k němu až příliš blízko, propálit ho nedokázal. AZ skórovalo ve 44. minutě zásluhou Fridaye. Ten se v pokutovém území soupeře dostal k míči a z hranice brankového území překonal padajícího Rogerse, jenže gól nemohl být uznán kvůli signalizaci asistenta rozhodčího.

Opakované záběry jasně ukázaly, že se Friday v době kopu nenacházel v ofsajdové pozici a jednalo se tedy o regulérní gól. Po změně stran se dostal do dobré pozice Luckassen, který po pasu z levého křídla nezakončoval a zbytečně přihrál před branku, kde nikoho ze spoluhráčů nenašel. Úvodní gól vsítil Alkmaar v 61. minutě. Postaral se o něj Stijn Wuytens, jenž po dlouhém pasu van Eijdena předskočil bránícího protihráče i brankáře a po jeho hlavičce zapadl míč obloučkem do sítě.

Wuytens se při ostrém ataku zranil a nakonec musel vystřídat. Dundalku se ještě více zkomplikovala situace v 72. minutě, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen Stephen O'Donnell. Alkmaar mohl pojistit své vedení nejprve v 83. minutě, kdy po střele Johanssona vyrazil míč před sebe k Dabneymu, ale ten zblízka ležícího gólmana nepřekonal. O tři minuty později pálil Luckassen, jeho pokus vykopl z brankové čáry Boyle.

Hosté udeřili z ničeho nic v 89. minutě a stadion AZ okamžitě utichl. Z ojedinělé akce irského nováčka v základních skupinách skóroval Kilduff, jež po přímém volném kopu z levého křídla od Horgana vyskočil nejvýše na hranici brankového území a ze sedmi metrů uklidil balón k zadní tyči, brankář Rochet se po míči natahoval marně. Domácí se ve zbývajícím průběhu už k ničemu nedostali a zklamaně odešli do útrob stadionu.

Autor: Viktor Sandev / az.nl, uefa.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
KingMaster13

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

0-0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1...1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
lucius6

under 2,5

Reagovat
smazaný uživatel

dete do pice, zranenej Wuytens, proti deseti a v 89´gola

Reagovat
Stiksxx

Velikáá škoda.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele