základní skupiny - skupina F, 5. kolo
24.11.2016 21:05 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Athletic Bilbao - US Sassuolo 3:2

Sassuolo sice skvěle začalo napínavý duel v Bilbau, ale nakonec mu to k ničemu nebylo. Domácí totiž díky trefám Adurize s Lekuem dokázali otočit utkání ve svůj prospěch a ze skupiny spolu s Genkem postupují právě baskičtí Lvi. Sassuolo ve své první pohárové soutěži končí.

V hodně zajímavé skupině F měli svěřenci mladého trenéra Eusebia Di Francesca stále ještě šanci na postup, ale museli začít na vlastním dvorečku a pořádně zapnout. Tři body ale nebyly snadným výdělkem, protože hráli na půdě soka a ještě jím byl protřelý Atjhletic v sestavě s Aritzem Adurizem! Toho v útočných snahách podporovali třeba Williams, Raúl García nebo Muniain.

Hostující celek si teprve prošlapává cestičku mezi evropskými konkurenty. Koneckonců, není to tak dávno, co kopával druhou italskou ligu a hrál poměrně nezajímavý fotbal. Nezkušený a nepříliš široký kádr ale platí za dvě fronty i absenci lídra Berardiho. Dnes dal důvěru hráčům jako Pellegrini, Lirola, Cannavaro, Defrel nebo Ragusa. A právě ten měl velký podíl na první brance Sassuola. Defrel mu přenechal míč, Ragusa odcentroval, ale učebnicový vlastňák si vstřelil obránce Mikel Balenziaga!

Baskové byli jako na trní, ale ihned se jim povedlo vyrovnat. Beñat Etxebarria našel povedeným centrem hlavu Raúla Garcii, který zkušeně překonal brankáře Andrea Consigliho! A to se prosím hrála teprve desátá minuta. Do toho přidal jednu ránu Antonino Ragusa z dobrých dvaceti metrů, na opačné straně se ocitl v dobré palebné pozici Iňaki Williams. Consigli si naštěstí pro hosty poradil.

Poté se tempo utkání trochu uklidnilo a obrana Sassuola měla trochu problémy snad jen s přízemní ranou Ikera Muniaína. Nakonec vše zdárně zažehnal odkop obránce Cannavara. První půle byla u konce, ve druhé nás ale čekalo drámo. Pět minut po změně stran se do výtečné palebné pozice dostal mladík Federico Ricci, jenže ke své smůle pálil jen do bezmocného brankáře Iaga!

Neuplynula ani hodina hry, když nadešel čas pro zkušeného snajpra Aritze Adurize. Toho si našel centr ze strany a vytáhlý útočník ukázal, že se zakončením hlavou nemá žádné potíže - 2:1 ve prospěch domácích Lvů!

Sassuolo se ale nevzdává, což ukázal Grégoire Defrel. Mladý hrot dokonce dvakrát v rychlém sledu mohl vyrovnat, jenže poprvé napálil brankáře Iaga Herrerína, zatímco podruhé pálil těsně vedle! Když do konce hry zbývalo asi patnáct minut, utekl po straně Iñigo Lekue, dostal míč do vápna a přesnou trefou nedal Consiglimu šanci - 3:1.

Sasssuolo se opět nevzdalo a tlačilo. Konečná branka, o kterou se z dorážky postaral Antonino Ragusa po ráně Politana, už byla jen kosmetickou úpravou a loučením Italů s poháry.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
pawelFCB

2:1

Reagovat
Bayernista18

3 : 2.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Lorcan

Reagovat
Furia Ceca

Bez Berardiho a Politana nebude mít Sassuolo nárok... 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Boha to boli nervy.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele