základní skupiny - skupina E, 6. kolo
08.12.2016 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Řím veze z Rumunska remízu, Astra druhým postupujícím

Římské AS uhrálo v Rumunsku i s náhradním kádrem remízu bez branek, která vyhovuje oběma týmům. Zatímco AS postupuje z prvního místa skupiny E, s osmi body jej do vyřazovacích bojů doprovodí právě Astra Giurgiu.

Trenér Luciano Spalletti postavil béčkovou sestavu, aby dal jednak šanci hráčům, kteří normálně příliš často nenastupují, ale především aby se jeho opory mohly soustředit na dva důležité duely v lize, které AS čekají. Do hry se dostali hráči jako Vermaelen, Iturbe, Totti, Gerson nebo El Shaarawy, zatímco domácí hráče vedl coby kapitán do hry zkušený obránce Cristian Săpunaru. Do útočné lajny se postavili Alibec a Budescu.

Pokud jste čekali nějakou strhující podívanou, pak vás tohle utkání muselo hodně zklamat. To je tak, když nekvalitní kádr musí vyhrát a tým, který by měl rozdávat radost a přesvědčovat kvalitou, nemusí vyhrát. Obzvláště to platí v případě italského celku. Takže se kromě dvojice mladíků Gerson - Juan Iturbe v podstatě nikdo v dresu hostí příliš nenamáhal.

Vlci pojali utkání spíše jako trénink s poznávacím zájezdem do Rumunska a první menší šanci jsme viděli až po patnácti minutách. Po faulu na agilního mladíka Gersona si míč postavila ikona hostujících barev, jenže kapitán Totti nakonec pálil těsně vedle brány. Na hře hostí bylo hodně vidět, že tahle jedenáctka je nesehraná a moc často spolu nehraje. Hráči se nepřesně hledali a jejich hře scházel řád.

Juan Iturbe vyslal z pětadvaceti metrů střílený centr k vzdálenější tyči, kam si zabíhal Totti. Jenže legendární útočník byl u míče příliš pozdě. Minutu před koncem první půle se do balonu po chybě obránců AS opřel útočník Alibec, ale s jeho střelou si brankář Alisson nadvakrát poradil. Pět minut po změně stran se AS nepovedl útok a domácí hráči toho využili k rychlému kontru. Ten nakonec přesnou střelou zakončil Alibec, jenže sudí Hüseyin Göçek gól kvůli faulu na obránce Emersona neuznal.

Po hodině hry se ke kombinaci dostali ofenzivní hráči Astry a celou akci zakončila rána nehlídaného Japonce Takayukiho Seta. Ten stál na hranici vápna, jenže svou slabou střelu umístil jen do brankáře Alissona. Věci se daly do pohybu až poté, co AS střídalo. Na hřišti se objevili vyzkoušení Edin Džeko s Radjou Nainggolanem a AS hned hrálo o poznání lépe.

Záložník Radja Nainggolan dal gól v nedávno skončeném římském derby a o to samé se pokoušel podobným způsobem také dnes. Dostal totiž přihrávku do druhé vlny a nikým nehlídaný z třiceti metrů vypálil těsně vedle. Poslední velkou šanci Vlci spálili tři minuty před koncem utkání, když Iturbe z pravého rohu nacentroval přesně na hlavu Edina Džeka, který hlavičkoval nad bránu!

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.com, goal.com, onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
EverlastD

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
pawelFCB

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Houfi

Vzhledem k sestavě AS z toho může být fraška, ale rád některý nováčky uvidím ve hře a Francek od začátku taky neurazí

Reagovat
Emmett Brown

Som rad ze som isiel radsej na pivo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele