základní skupiny - skupina C, 3. kolo
20.10.2016 21:05 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - FK Qäbälä 1:0

Naděje Gabaly na celkově lepší umístění, než jaké na ní zbylo v minulém ročníku Evropské ligy, začínají po utkání na půdě St. Étienne pohasínat. I potřetí v řadě vyšli hosté bodově naprázdno, neboť nešťastnou vlastní branku si dvacet minut před koncem vsítil Ricardinho. Domácí se díky vítězství dotáhli v tabulce na Anderlecht i Mainz a třetí jsou jen zásluhou nejhoršího skóre.

Les Verts nevstoupili do tohoto střetnutí vůbec špatně, první střelecký pokus na branku vyslal Monnet-Paquet, který chtěl již ve 3. minutě hlavně vyzkoušet pozornost brankáře Bezotosného, a tenhle cíl do puntíku splnil. Byť se ze vstřelené branky nakonec neradoval, určitě byl rád za zjištění, že jeho soupeř mezi třemi tyčemi nepůsobí vyloženě jistým dojmem.

Gabala nepřicestovala do Francie útočit, ba naopak chtěla urvat alespoň remízu, takže pevné defenzivní řady byly pro ni tím nejdůležitějším prvkem hry. Dlouho se jí dařilo držet svého soka od těla, až ve 27. minutě se k dalšímu nebezpečnějšímu zakončení dostal Veretout, ovšem ten svou střelu nasměroval pouze do boční sítě.

Ani po obrátce se obrázek hry příliš neměnil. ASSE postupnými krůčky hledal cestičku za úvodním gólem, větší tlak na ázerbájdžánský celek ovšem nevyvinul. V 53. minutě se v tutovce objevil Roux, jemuž k bližší tyčce z levé strany přihrával Saivet, jenže domácí forvard trestuhodně šanci zahodil a poslal balón z první po zemi pouze mimo.

Klíčový moment zápasu se udál v 70. minutě. Veretout rozehrál standardku centrem do šestnáctky někam k pokutové značce, kde se snažil bránit Ricardinho, avšak ten nakonec přizvedl míč hlavou tak nešikovně, až ho prodloužil ke vzdálenější tyčce do vlastní sítě. Navýšit náskok domácích mohli Selnaes nebo Saivet, nicméně ani jeden z nich se nepotkal s přesnou koncovkou.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
KingMaster13

2:0

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat
JASR1

Reagovat
pawelFCB

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1....2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele