základní skupiny - skupina B, 1. kolo
15.09.2016 19:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

APOEL Nikósie - FC Astana 2:1

Pro APOEL se utkání s Astanou nevyvíjelo vůbec dobře, nakonec však ve druhé půli přetavil svou aktivnější hru ve dvě branky a slavil zasloužené tři body. Hosté směrem dopředu nepředvedli zhola nic, akorát v první půli vyučili svého soka z produktivity, když se trefil Nemanja Maksimovič. Vinicius a Igor De Camargo však nakonec otočili zápas na stranu domácích.

APOEL byl v úvodu utkání jasně lepším týmem a především Gianniotas byl pro hosty téměř k neudržení. Už v 5. minutě poslal první střelu na branku, nicméně gólmana Eriče nepřekonal. Ve 13. minutě vyzkoušel řecký útočník štěstí z přímého kopu, ovšem zamířil jen mimo. A v 17. minutě se z blízkosti před soupeřovým mužem v rukavicích zase neprosadil.

Jestli si Erič do této chvíle počínal na výbornou, pak o pár chvil později vyrobil obrovskou hrubici, po níž se domácí mohli ujmout vedení. Naštěstí pro Astanu jí záhy napravil a Efremovi skokem pod nohy zabránil v přesném zacílení. I nadále kyperský celek držel více míč na kopačkách, hosté jejich akce zastavovali i za cenu žlutých karet, přesto to byli oni, kdo načal účet utkání.

Inkasování přitom přišlo pro APOEL v nejhorší možnou dobu, branka do šatny je pochopitelně vždy hodně nepříjemným zjištěním. Svěřenci Thomase Christiansena nedokázali Mužikovův centr odvrátit do bezpečí, ale pouze k nohám Maksimoviče, jenž střelu z voleje usměrnil přesně do dolního růžku branky. Gólman Waterman se po míči jen marně natahoval.

Astanský lodivod Stanimir Stoilov se sice musel obejít bez své opory defenzívy Logviněnka, jeho náhradník Malyj si však vedl poměrně slušně, ostatně jako celá obranná čtyřka. Každopádně tlaku Τhrylos nakonec neodolala. Nejprve v 62. minutě hasila velké nebezpečí po střele Facunda Bertoglii a také následnou dorážku Viniciuse.

Čtvrthodinu před koncem se nikosijský klub dočkal zaslouženého vyrovnání. Jeden z mnoha centrů do šestnáctky nakonec propadl k Viniciusovi, jenž ho akrobaticky umístil do sítě. Tři minuty před koncem strhl vítězství na stranu APOELu střídající De Camargo, který byl po centru Laga zleva ve správný čas na správném místě a hlavou na bližší tyčce překonal Eriče.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com, espnfc.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
KingMaster13

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Liquid

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pedro-pedro

podle mě tento zápas bude jasně pod taktovkou APOELu. V posledním vzájemném zápase měl APOEL držení míče 65% ale zápas skončil šťastnou remízou 1:1. Dnes očekávám, že APOEL podobnou chybu neudělá. Myslím, že Astana bude hrát s hodně zajištěnou obranou jako to dělá téměř ve všech zápasech v Evropských pohárech.

TIP: 1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele