základní skupiny - skupina B, 4. kolo
03.11.2016 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

APOEL Nikósie - BSC Young Boys 1:0

Kyperský APOEL Nikósie dokázal švýcarskému soupeři z Young Boys Bern oplatit čtrnáct dní starou porážku 1:3 a tentokráte v domácím prostředí zvítězil 1:0, díky třetí výhře v základní skupině se dostal do čela s devíti body a výrazně se přiblížil k postupu do jarní fáze. Momentálně vede před druhým Olympiakosem o dva body. Naopak šance švýcarského celku na účast mezi dvaatřiceti nejlepšímu v EL se výrazně vzdálil.

Bern má po čtyřech odehraných kolech na kontě jen čtyři body, a pokud si chce udržet naději na postup, tak musí v příštím kole na půdě Olymiakosu zvítězit. Utkání bylo dlouhou dobu vyrovnané a ani jeden výběr se nedostával k vyloženým příležitostem, rozhodující okamžiky se zrodily v rozmezí 67. - 69. minuty. Nejprve byl totiž vyloučen za naprosto zbytečný zákrok hostující Kevin Mbabu, ihned na to APOEL vsítil rozhodující trefu.

První poločas byl z diváckého pohledu naprosto nezajímavý, k vidění v podstatě byla jediná vážnější příležitost po půl hodině hry. Do ní se dostali domácí, kdy se po centru z levého křídla probojoval k zakončení aktivní Pieros Sotiriou, avšak z první z hranice brankového území lízl pouze levou tyč. Obrázek hry se příliš nezměnil ani po změně stran, oba dva týmy měly problémy s rozehrávkou a hrozily pouze ze střední vzdálenosti.

Po hodině hry mohl otevřít skóre utkání Efrem, který se po přihrávce na levou stranu zbavil protihráče a z mírného úhlu vystřelil, jenže gólmana Mvoga propálit nedokázal. V 65. minutě přišel v hostujícím dresu na hřiště Mbabu, jenž svým nesmyslným zákrokem doslova pohřbil naděje Bernu na výhru. Po dvou minutách strávených na hřišti totiž podrazil nepřiměřenou silou Carlãa a za svůj zákrok uviděl přímou červenou kartu.

V 69. minutě vsítil jediný gól čtvrtečního střetnutí Sotiriou. Po parádním pasu od Laga si zpracoval balón na prsa, následně se dokázal promýknout mezi dvěma obránci a přízemní střelou zblízka nedal brankáři Mvogovi žádnou šanci na úspěch. Ve zbývajícím průběhu působil APOEL zkušeným dojmem, výborně bránil a soupeře v podstatě nepustil ke svému pokutovému území. V příštím kole zavítá na půdu kazašské Astany.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
pawelFCB

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele