čtvrtfinále - 1. zápasy
13.04.2017 21:05 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

AFC Ajax - Schalke 04 2:0

Hráči Ajaxu zvládli mnohem lépe první zápas čtvrtfinále Evropské ligy a do odvety si odvážejí velmi solidní výsledek 2:0, který mohl být vzhledem k průběhu čtvrtečního duelu ještě větší. Domácí AFC dominoval v celém průběhu a vytvořil si mnoho gólových příležitostí, obě jeho branky vsítil kapitán Davy Klaassen. Hosté nedokázali navázat na minulé ligové vítězství a zaostávali téměř ve všech herních činnostech.

Svěřenci trenéra Petera Bosze se poprvé ozvali v 11. minutě, kdy po odvráceném centru z levého křídla vypálil z voleje z dvaceti metrů van de Beek a jeho skákavý pokus dokázal brankář Fährmann nadvakrát zlikvidovat. Jeden z klíčových momentů se zrodil v polovině úvodního dějství, po faulu Schöpfa na Younnese byl nařízen pokutový kop pro Ajax. K němu se postavil Klaassen a trefil se přesně k pravé tyči do protipohybu Fährmanna.

Domácí pokračovali v tlaku i nadále, ve 32. minutě po pasu van de Beeka do šestnáctky soupeře hlavičkoval nebezpečně Sánchez a orazítkoval břevno. Schalke výjimečně zahrozilo v poslední minutě prvního poločasu, po nůžkách Höwedese však bez větších potíží zasahoval brankář Onana. Amsterdamský celek se dostal do dvoubrankového vedení sedm minut po přestávce, podruhé v tomto střetnutí skóroval čtyřiadvacetiletý záložník Klaassen.

Ten obdržel skvostnou přihrávku z pravého rohu pokutového území od Kluiverta a z první napálil míč přímo k bližší konstrukci, Fährmann se hnul na opačnou stranu a neměl šanci zasáhnout. Ihned na to využil Younes chybné rozehrávky soupeře a zjevil se zcela sám před strážcem německého klubu, ten famózním zákrokem odvrátil balón na rohový kop. V 59. minutě se ocitl zcela sám před Fährmannem rodák z Burkiny Faso Traoré.

Ani tentokráte ale na osmadvacetiletého gólmana nevyzrál, zblízka ho nedokázal propálit. Za dalších sedm minut uvolnil Traoré krásnou uličkou nabíhajícího Younese a Fährmann se opět musel vyznamenat, zhruba čtvrthodiny před koncem odvrátil bombu stejného hráče na rohový kop. V 77. minutě vytáhl brankář Schalke míč konečky prstů nad horní tyčku po dobré střele van de Beeka, o tři minuty později vrazil i prudkou hlavičku obránce Viergevera a výsledek se tak již neměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, ajax.nl

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
jáá

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
afc ajax

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:11

Reagovat
smazaný uživatel

*1:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
jáá

byla by to paráda

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1. Doma musíme

Reagovat
hradec

AFC Ajax 1:1 Schalke 04

Reagovat
AjaxFans

2:0 Klassen,Traore

Reagovat
smazaný uživatel

Super vedeme

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele