základní skupiny - skupina G, 5. kolo
24.11.2016 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

AFC Ajax - Panathinaikos FC 2:0

Amsterdamský Ajax potvrdil proti řeckému Panathinaikosu roli favorita a stejně jako v Athénách i tentokráte si připsal tři body, když zvítězil v poměru 2:0. Trefy Lasseho Schoneho s Kennym Tetem potvrdily nizozemskému velkoklubu jistotu prvního místa ve skupině G, zatímco Panathinaikos je naopak definitivně ze hry o postup a stále čeká na své první vítězství.

Domácí kouč Peter Bosz sice učinil oproti poslednímu ligovému triumfu 5:0 nad NEC Nijmegen v základní sestavě hned osm změn, díky čemuž se na trávník dostali mladíčci jako Abdelhak Nouri, Donny van de Beek, Matthijs de Ligt či český talent Václav Černý, ovšem na výkonu Ajaxu se to ani výrazněji neprojevilo. Domácí kontrolovali hru od samého úvodu a v opravdovém ohrožení se ocitli pouze v šestadvacáté minutě, kdy se do nebezpečného úniku dostal Victor Ibarbo, avšak z úhlu pod tlakem napálil svou ránu jen do tyče.

Šest minut před poločasovým odchodem do kabin tak přece jen ukořistili průběžné vedení hráči Ajaxu. Stalo se tak zásluhou povedeného přímého kopu Lasseho Schoneho, který zaskočil brankáře Steelea křižnou ranou okolo hráčské zdi. Po změně stran pak hned v padesáté minutě pojistil vedení favorita Kenny Tete, pro nějž přízemní rána zpoza pokutového území znamenala vůbec první soutěžní gól kariéry.

Amsterdamští pak ve zbytku zápasu mohli přidat ještě pár branek navíc, ovšem Tony van de Beek nejprve napálil jen boční síť a dvacet minut před koncem jeho další tvrdá rána zdálky prosvištěla těsně vedle Steeleovy levé tyče. Ajax tak zvítězil 2:0 a s jednozápasovým předstihem si zajistil první místo ve skupině.

Autor: Martin Kantor / uefa.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
jáá

3:1 good hoši

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
pawelFCB

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

jak hraje Černota?

Reagovat
afc ajax

toto je fakt super "JUNIOR TÝM " nepustil panathinaikos do ničoho a to fakt nepreháňam !!!

Reagovat
Stiksxx

Aspoň, že vy v té Evropě šlapete. Paráda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele