osmifinále - odvety
16.03.2017 21:05 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

AFC Ajax - FC Kodaň 2:0

Fotbalisté nizozemského Ajaxu dokázali smazat jednobrankové manko z půdy dánské Kodaně a tentokráte ji v domácím prostředí přehráli po výsledku 2:0, díky tomu postoupili už do čtvrtfinále Evropské ligy. I bez svého kapitána Davyho Klaassena měli téměř po celý průběh jasně navrch a zvítězili zaslouženě, Kodaň se do zakončení dostávala spíše sporadicky. I tak je pro ní účast mezi šestnáctkou nejlepších obrovským úspěchem.

Domácí od samého začátku vyvíjeli velký tlak a po třech minutách se jim to mohlo vyplatit, brankář Olsen po špatné rozehrávce svých spoluhráčů odkopl balón do bezpečí na poslední chvíli. Obrázek hry se změnil po vedoucím gólu AFC, o který se postaral ve 23. minutě Bertrand Traoré. Na levé straně to skvěle udělal Younes, posunul si míč blíže do středu a tvrdě vypálil. Olsen vyrážel před sebe a dobíhající Traoré již hlavou rozvlnil síť.

Zhruba deset minut před přestávkou se o nádherný průnik postaral marocký záložník Ziyech, ukázkovou kličkou si obhodil bránícího Johanssona a nakonec zamířil vedle vzdálenější tyče. Asi nejdůležitější moment se zrodil v nastavení úvodního dějství. Kasper Dolberg se na levé straně pokutového území soupeře natlačil před Okoreho a byl jím faulován, slovenský rozhodčí Kružliak okamžitě nařídil pokutový kop.

K němu se postavil právě dánský útočník a i přes svůj velmi mladý věk zachoval chladnou hlavu, míč usměrnil přímo k pravé tyči do protipohybu Olsena. Favorit tohoto střetnutí pokračoval v tlaku také po změně stran, ve 47. minutě pěkně vystřelil z dvaceti metrů Ziyech a zadní tyčku minul zhruba o metr. O sedm minut později po přihrávce od Dolberga selhal ve stoprocentní možnosti Traoré, sám před Olsenem pálil po zemi vedle.

Dolberg byl největším nebezpečím pro Kodaň i v dalších minutách, zhruba dvacet minut před koncem po prudké přihrávce z levé strany tečoval míč z hranice brankového území do tyče. Hosté si svou jedinou větší možnost vypracovali v 84. minutě, nicméně unikající Cornelius mířil do boční sítě. V samém závěru ještě dvakrát hodně nebezpečně zahrozil Dolberg a Olsen se musel vytáhnout se skvělými zákroky, skóre čtvrtečního duelu se tak neměnilo.

Autor: Viktor Sandev / ajax.nl, uefa.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
EverlastD

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
afc ajax

keď nebudú naši útočníci spať tak aspoň 1:0

Reagovat
jáá

tak tak ukopat se to musí, bude snad hrát Hakim ne?

Reagovat
afc ajax

snáď

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Jeňa

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Musíme je dát

Reagovat
smazaný uživatel

dáky stream ?

Reagovat
smazaný uživatel

pekne Ajax

Reagovat
AjaxFans

Parada

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele