základní skupiny - skupina G, 4. kolo
03.11.2016 21:05 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

AFC Ajax - Celta Vigo 3:2

Ajax doma nakonec přehrál Celtu Vigo. Domácí dlouho utkání ovládali a o deklasování nemůžeme mluvit jen proto, že Ajax v závěru zápasu polevil. Urputná snaha o změnu skóre v podání hostí přišla až moc pozdě, aby z toho byly body.

Domácí nastoupili v poměrně silné sestavě, na hosty vlétla útočná letka v podání Traoré, Dolberg a Younes, kterou podporovali mimo jiné Klaassen, Ziyech, Veltman nebo Riedewald. Ani hosté nepřijeli jen bránit a do utkání nasadili hráče jako Díaz, Radoja, Señé, Lemos, Rossi nebo Bongonda. První minuty ale mnoho atraktivní podívané nenabídly a oba týmy se po trávníku spíše loudavě přetahovaly o nadvládu nad míčem.

Z hranice vápna pak zkoušel zakončovat záložník Klaassen. Balon ale ideálně netrefil a mířil mimo. Pak vyrobil obrovskou chybu domácí brankář Onana, kterému při malé domů přeskočil míč nohu a zmatkující gólman rychle rozehrál. To neměl dělat, protože balon poslal na nohu nejbližšího protihráče! Bongonda však poslal balon z úhlu těsně mimo! Hakim Ziyech poslal z levé strany do vápna parádní centr na Kaspera Dolberga, kterému střela nesedla a brankář Blanco si s jeho zakončením poradil.

Hakim Ziyech hodně zlobil hostující obranu a když to nešlo nahrávkami, zkoušel se prosadit individuálně. Jenže jeho střelu krátce před koncem první půle brankář Blanco vyrazil. Nakonec se domácí přeci jen dočkali první branky ještě před odchodem do šaten. Kasper Dolberg ukázal své kvality, když dostal míč do běhu od Traorého, obhodil si bránícího Sergiho Gómeze a krásnou ranou završil povedenou individuální akci!

Další gól na sebe nechal dlouho čekat a podobně jako v prvním poločase, rovněž začátek toho druhého byl hodně ospalý. Pak se ale strhla bouře akcí. Nejprve si Traoré pohrál ve vápně s dvojicí soupeřů a našel před bránou volného Ziyecha. Tomu stačilo míč doklepnout do sítě - 2:0. O pár minut později se defenzíva Celty nacházela opět ve velkých potížích, protože Amin Younes získal balon za vápnem, potáhl si jej na střed a přesnou ránu zasadil přímo k tyči - 3:0.

V té chvíli udělal Ajax přesně to, co by velké týmy dělat neměly - nechal se ukolébat vlastním vedením a přestal dávat pozor. Netrvalo dlouho a Celta toho využila. Iago Aspas si ve vápně všiml Johna Guidettiho, naservíroval mu míč a sledoval, jak jeho ofenzivní kolega prostřeluje brankáře Andrého Onanu.

Když do konce utkání zbývalo asi pět minut, zrodila se další dramatická zápletka. Střídající útočník Iago Aspas se po chybě a vlažném přístupu domácích obránců dostal k míči, nedělal si s tím velkou hlavu a vstřelil druhý gól! Ajax pochopil, že tohle už je vážná situace, a začal pořádně bránit. Nakonec mu to stačilo ke třem bodům, takže Celta odjíždí z Amsterdamu zklamaná.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
pawelFCB

1:1

Reagovat
jáá

2:1 fajn!

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
Messiáš

Pojdme Celta!! Pokud nastoupí zhruba v předpokládané sestavě, tak věřím ve 2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele