základní skupiny - skupina J, 5. kolo
24.11.2016 19:00 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

ACF Fiorentina - PAOK Soluň 2:3

Dalším smolným italským týmem je Fiorentina, který na vlastní půdě nedokázala vyhrát nad PAOK Soluň. Fialky upadly do velkého šoku poté, co prohrávaly už o dvě branky, ale dokázaly ještě srovnat. Na závěrečnou trefu Garryho Rodriguese z nastaveného času druhé půle už ale domácí odpověď nenašli.

Před utkáním by se asi našel málokdo, kdo by věřil více hostům. Zvláště za toho předpokladu, že se domácí Fialky ve Florencii dobře cítí a dnes nevyběhly na trávník s úplně laxní sestavou. Od začátku hráli například Astori, Gonzalo Rodriguez, Badelj, Tello, Bernardeschi nebo Khouma Babacar na hrotu. Už v páté minutě ale domácí tribuny utichly. Djalma Campos totiž vypálil a mladý brankář Lezzerini vyrazil míč před sebe. Tam si naběhl Jevhen Šachov a prostřelil mladíka v domácí svatyni!

A to nebylo rozhodně všechno, protože o pouhou minutu později Garry Rodrigues po parádní ráně napálil jen tyč za zády brankáře Lucy Lezzeriniho! Hosté byli na koni a Florencie nechápala, co se s jejím milovaným mužstvem děje. Až po dvaceti minutách o sobě domácí také trochu dali vědět. Cristofóro dostal míč po zemi do druhé vlny a napálil jej do břevna! Od něj se balon odrazil z brány ven.

A hosté trestali. Po rychlé a velmi nápadité akci si skvěle hrající Garry Rodrigues všiml na vápně volného a zcela nehlídaného Djalmy Campose, který už na nic nečekal a lehce míč poslal do odkryté brány - 2:0 pro hosty a Viola byla zcela v šoku.

Naštěstí má v týmu hráče, kteří umí vzít odpovědnost na sebe a když je třeba, strhnou svým příkladem ostatní. To je příklad Federica Bernardeschiho, který má vést Fiorentinu v dalších letech vstříc úspěchům. Po půlhodině hry mladé křídlo na nic nečekalo a když vidělo, že má dost volného prostoru, poslalo balon krásně k tyči - 2:1.

To Fiorentině samozřejmě nemohlo ani v nejmenším stačit. Diváci už dávno pískali a dávali najevo svou nelibost. Domácí záložník Matias Vecino se dokonce dvakrát dostal do zakončení, ale jeho první střela skončila vysoko nad břevnem a druhá taktéž mimo. Trenér Paulo Sousa musel v kabině hodně hlasitě vysvětlovat svým hráčům, jak málo se mu líbí jejich přístup. Do druhé půle vběhla jiná Fiorentina.

Pouhých pět minut po změně stran se totiž domácí dočkali kýženého vyrovnání. Obránce Astori našel přesným centrem do vápna Khoumu Babacara, který si perfektně zpracoval míč a pod brankářem Željkem Brkićem procpal míč do sítě - 2:2.

Opět to ale byli hosté, kterým se dařila akce za akcí. Djalma Campos ještě předtím, než jej chtěl odstavit brankář Lezzerini, z úhlu nahrál volnějšímu Rodriguesovi, který měl před sebou úplně volnou bránu! Tedy, zcela, protože na poslední chvíli se na brankové čáře ukázal Tomović, který obětavě zaskočil za mladého brankáře. Po hodině hry se ukázal také mladý nositel slavného jména Federico Chiesa. Jeho akce skončila ranou mimo.

Když už se zdálo, že se budou body dělit a oba týmy se chystaly do kabin, hosté najednou udeřili! Ve třetí minutě nastaveného času se dočkal muž, který si branku za svůj bezchybný výkon dnes jistě zasloužil. Garry Rodrigues si potáhl míč po straně až k vápnu a střelou pod břevno se nemýlil - 3:2 pro hosty.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat
pawelFCB

1:0

Reagovat
10

to jsou tragédi tyvoe...

Reagovat
Sasha

už by si fakt viola mohla pořídit konečně golmana

Reagovat
10

to se nevidí

Reagovat
DelPiero137

dalsi rozhodnuty zapas v 90+3

Reagovat
Sasha

ty vole, už jsem se bál, že letos v EL nic nepodcení, dnes ta obrana totálně naivní

Reagovat
Wambasen

Garry

Reagovat
smazaný uživatel

Zaveďte už to video do (_I_) , ten gól Fiorentiny z 22. minuty je trestuhodný, hlavně, že tam je 5 rozhodčích a ti za brankou nemají nic jinýho za úkol než kontrolovat čáru a i tak jsou k hovnu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele