základní skupiny - skupina E
01.10.2015 21:05 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Villarreal přehrál Plzeň a zaslouženě získal tři body

Viktoria Plzeň jako jediná z českých klubů v tomto hracím dni nevyhrála, když nestačila na Villareal, na jehož půdě prohrála 1:0. Výsledek je pro Viktoriány ještě milosrdný, domácí byli jasně lepší a od většího přídělu svůj tým uchránil brankář Kozáčik.

Plzeňští nevstoupili do utkání dobře, a kdyby po dvaceti minutách prohrávali 3:0, nemohl by nikdo říct ani popel. Žluté ponorce se naštěstí v zakončení příliš nevedlo. Hodně aktivní byl dvacetiletý Samuel Castillejo, v dobrých pozicích však buď nemířil přesně, nebo míč poslal do rukavic Matúše Kozáčika. Na slovenském gólmanovi si vylámal zuby i Léo Baptistão, jenž postupoval sám ze strany a Kozáčik předvedl zákrok večera.

V obrovské příležitosti se pak zjevil i Roberto Soldado, nejzvučnější letní posila Villarealu však po Costově centru z levého křídla nedokázala míč hlavou usměrnit do poloprázdné brány. Od této chvíle se postupně začala dostávat do hry i Viktorka, která hrozila především ze standardních situací. Všechny centry ale domácí defenziva včele s brankářem dokázala někdy až na poslední chvíli odvrátit a do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Skóre otevřel krátce po přestávce Léo Baptistão. Brazilský útočník předvedl brilantní individuální akci, s míčem na kopačce uběhl padesát metrů, obelstil i Procházku a pak přesnou střelou na přední tyč překonal plzeňského gólmana.

Svěřenci trenéra Marcelina i nadále pokračovali v dominantním výkonu a bojácná Plzeň se na nějakou honbu za vyrovnáním nezmohla. Ještě hůř bylo v 80. minutě, kdy hlavní rozhodčí Serdar Gözübüyük z Nizozemska po chvilce váhání udělil druhou žlutou, zároveň tak červenou kartu Václavu Procházkovi a hosté šli do deseti.

Přesilovku mohl po chvilce využít Manu Trigueros, který po přiťuknutí Soldada pálil z hranice vápna těsně vedle. Sám Soldado za malou chvíli nevyužil svou další šanci, když po centru zblízka trefil pouze reklamní bannery za brankou. Nicméně mužstvo Karla Krejčího dnes prostě nemělo nárok, za celý zápas nevystřelilo mezi tři tyče a po zásluze odjíždí s prázdnou.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (375)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele