osmifinále - 1. zápasy
10.03.2016 21:05 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Villarreal CF - Bayer Leverkusen 2:0

Leverkusen ukázal, že jeho forma není v žádném případě ideální, a v prvním utkání osmifinále Evropské ligy padl na půdě Villarealu. Domácí předvedli, že jejich obrana je těžko propustná, udrželi čisté konto, a jejich soupeř bude muset v odvetě dohánět dvoubrankové manko. O oba góly se postaral v obou poločasech Cédric Bakambu.

Domácí šli za vítězstvím od úvodních minut a už zkraje měl gólman Leno velké potíže. Do střelecké pozice se totiž dostal Roberto Soldado, který napoprvé nechal vyniknout svého protihráče mezi třemi tyčemi a pak z dorážky zamířil jen mimo. Každopádně o pár chvil později už Žlutá ponorka skórovala.

Roberto Soldado sklepl balón do běhu Bakambuovi, ten z hranice vápna ve správný čas zacílil proti vyběhnuvšímu Lenovi a trefil se tak, jak potřeboval. Tenhle brzký gól Villarealu zajisté pomohl dostat se do pohody. Držel do konce prvního poločasu míč na kopačkách a soupeře jen stěží pouštěl do nějakých akcí.

Když navíc navýšil jedenáct minut po obrátce vedení, nebylo prakticky pochyb o tom, kdo v tomhle duelu nakonec uspěje. Opět se trefil nejlepší střelec týmu. Bakambu využil chybné rozehrávky svého protivníka, ukázal, že když chce, umí být rychlý, naběhl do šestnáctky a odtud prostřelil Lena.

Situace se pro Leverkusen ještě více zkomplikovala pár minut po druhém inkasovaném gólu. Kramer totiž dostal míčem z blízkosti přímo do obličeje, a protože se z tohoto úderu nevzpamatoval, musel nakonec střídat. Špatné zprávy pro hostující celek však tímhle momentem jen tak neskončily.

V samotném závěru zápasu, konkrétně v páté minutě nastavení, se za jednoznačnou úmyslnou hru rukou nechal vyloučit Jedvaj, takže si odvetu díky druhé žluté a následné červené kartě nezahraje. Ještě hůře přitom mohlo být o něco dříve, střídající Leo Baptistao ovšem svou hlavičkou na skvělého Lena vyzrát nedokázal.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat
Lorcan

2:0 a v odvetě si to Villareal pohlídá

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KingMaster13

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Villarreal vyhraje a doma neinkasuje.

tip 1:0

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0-0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
johnn

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
EverlastD

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Bayernista18

Snad Bayer uhraje aspoň gólovou remízu.

Reagovat
pawelFCB

1:1

Reagovat
Lorcan

pěkně to Villareal zvládl tohle už dotáhne k postupu

Reagovat
smazaný uživatel

super

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele