základní skupiny - skupina G
22.10.2015 19:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Oslabené Lazio porazilo Rosenborg

Lazio dokázalo zapomenout na občasné nezdary ze Serie A na poli Evropské ligy a doma porazilo Rosenborg Trondheim. Utkání to bylo hodně emotivní a dočkali jsme se dokonce čtyř branek a jedné neproměněné penalty.

Trenér Stefano Pioli dal důvěru brankáři Etritu Berishovi, před kterým nastoupili například Maurício, Hoedt, Radu nebo Cataldi plnící si defenzivní povinnosti. S odpovědností útočit vyrukovali na soupeře například Candreva, Anderson nebo jediný vysunutý hrot, Alessandro Matri. S cílem bránit muže mezi třemi tyčemi vyběhli na trávník Svensson, Lædre Bjørdal, Eyjólfsson a Dorsin, o útočení se starala především dvojice Søderlund a Skjelvik.

Už ve třetí minutě se málem laziale bouřlivě radovali, když si veterán Mauri naběhl na skvělou nahrávku za obranu a nakonec z toho byl roh. Z něj pak Lazio téměř skórovalo. Zkušený Ital Antonio Candreva, kterého k útočení nemusí nikdo dvakrát pobízet, nejprve hlavičkou trefil tyč! Balon se odrazil a Lazio ihned poté nastřelilo ještě břevno! Branková konstrukce tedy dvakrát zachránil norský celek od pohromy. Tu naopak zažilo Lazio, když jen o dvě minuty později karetní hříšník Mauricio zasahoval pozdě a za skluz viděl rovnou červenou kartu!

Lazio bylo oslabeno o jednoho muže v poli velmi brzy, ale o skládání zbraní nemohla být řeč. Samozřejmě se na hřiště musel dostat druhý stoper, takže Gentilettiho pustil mladík Onazi. Dvakrát se mezi obránci soupeře pustili Candreva a po něm také brazilský míčový kouzelník Felipe Anderson. Ani jeden však neměl mnoho štěstí. Po chvíli útočení soupeře si míč vzal Antonio Candreva a namířil s ním mezi obránce. Tam si nabíhal jeho spolubojovník Alessandro Matri a z první propálil překvapeného brankáře Hansena!

Po půlhodině hry mohli hosté srovnat, ale tady zasáhla také branková konstrukce domácích. Brankář Berisha si dobře postavil vzdálenější tyč, do níž balon namířil Skjelvik. Do pravé tyče zase o pět minut později hlavičkoval Søderlund. Dnes to zkrátka byla přehlídka toho, kdo trefí tyč častěji. Krátce před koncem první půle ještě s míčem kouzlil Felipe Anderson, jenže druhou branku v síti Hansena nevykouzlil.

Nástup do druhé půle se Laziu povedl o mnoho lépe, než jak vstoupilo do zápasu. Bez vyloučení a vstřelenou brankou. Deset minut po změně stran si totiž Lazio pojistilo vedení druhým gólem, jehož autorem se stal Felipe Anderson. Obrovské chyby v obranných řadách Norů využil zkušený střelec Alessandro Matri, který vybídl nenápadnou nahrávkou do druhé vlny brazilského kouzelníka a jeho přesná střela našla cestu k tyči - 2:0.

Po hodině hry se do další šance hnal Felipe Anderson, kterého ale dobře odzbrojil brankář Hansen svým včasným vyběhnutím. Rosenborg si chvíli nevěděl rady s napadáním Lazia a nadšená divácká kulisa mu také moc nepomáhala. Vše ale utichlo poté, co hosté vstřelili kontaktní branku. Na centr ze strany si naběhl Søderlund, který jen zamířil a slavil gól.

Søderlund se dostal k hlavičce ještě jednou, ale tentokrát už mu nesedla tak, jak by asi chtěl. To se dá říct také o obránci de Lanlayovi, který svedl souboj s Raduem a ten upadl. Sudí nařídil penaltu a postavil se k ní Antonio Candreva. Ten sice první pokus promrhal a brankář Hansen se zaskvěl reflexivním zákrokem, ale z dorážky už se zkušený Ital nemýlil. Lazio opět vedlo o dvě branky.

Aby bylo spravedlnosti učiněno zadost, penalta se kopala také na druhé straně. Pronikajícího Vilhjálmssona totiž ve vápně fauloval Konko a hosté měli šanci na další branku. Diváci na Stadio Olimpico se však bát nemuseli, protože se vyznamenal brankář Etrit Berisha a pokutový kop chytil! Lazio tak i přes trochu nervozity zvítězilo nad norským sokem a ve skupině je stále první!

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
EverlastD

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Hiko

I s přispěním mých hlasivek ukopeme na Stadio Olimpico minimálně bod! HEIA RBK

OK, 2:2 to bude

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

nebo boj o x 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Pyroman

2:1

Reagovat
M11

Matri

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele