základní skupiny - skupina G
26.11.2015 19:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

SS Lazio - Dněpr Dněpropetrovsk 3:1

Lazio dokázalo vyhrát nad Dněprem, prohloubilo jeho krizi a samo na tu svou úspěšně zapomíná. Domácí ochozy viděly celkem čtyři branky, z toho tři vstřelilo právě Lazio.

Lazio si chtělo v Evropské lize napravit dojmy z nepovedené fáze v Serii A, což nebyl snadný úkol. Dnes se muselo obejít bez hvězdy Felipeho Andersona. Místo něj nastoupili borci jako Candreva, Kishna nebo Klose v útoku. Do zálohy se podívali Parolo s Cataldim. Dněpr chtěl navázat na loňské dobré dojmy, ale zatím se mu moc nedaří. Dnes byl v bráně opět těžko překonatelný Bojko, před ním pak čtveřice Fedeckij, Douglas, Gueye a Matos. O ofenzívu se měl starat především Selezňov.

Do první šance se dostali hosté. Danilo si navedl míč po rozehrání rohového kopu a nemyslel to vůbec špatně. Jeho střela totiž skončila jen těsně vedle tyče! Nedáš - dostaneš. To je známé úsloví, které mnozí neradi slyší, ale něco na něm přeci jen je. A potvrdilo se to i dnes večer. Parolo skvělou nahrávkou našel Antonia Candrevu, který jako zkušený mazák proměnil skvělou šanci a prostřelil brankáře Bojka! To byl úvod jako hrom a hosté neměli moc ponětí, jak se s tím vypořádat.

Lazio bylo i nadále aktivnější a chtělo kopat pokutový kop po pádu Alessandra Matriho ve vápně. Jenže sudí nesdílel tyto pocity a nepískal. Konko z pravé strany chtěl najít před brankou Kloseho, jenže jeho pokus zamířil nad bránu. Domácí Biancocelesti velmi dobře napadali, čímž nenechávali svému soupeři moc prostoru na konstruktivní rozehrávku. Dněpr se sice občas dostal k zakončení, ale jeho pokusy mířily velmi často hodně mimo bránu.

Po třiceti minutách se do dobré šance dostal veterán Miroslav Klose, kterého skvěle našel Danilo Cataldi. Jenže zkušený útočník zakončoval těsně vedle! Deset minut před koncem první půle se do střelecké pozice dostal i Čihrinskij, jenže jeho pokus mířil vysoko nad. Domácí krátce před koncem zahrávali ještě rohový kop a míč si našel hlavu Gentilettiho, který tvrdou hlavičkou nastřelil jen před sebou stojícího Douglase!

Mimochodem to je právě hráč, o kterého se Lazio intenzivně zajímá. Dněpr musel ještě před odchodem do kabin střídat, když se na hrací ploše představil Anderson Pico. Do druhé půle vstoupily oba celky bez dalších změn. Jako první se o zajímavou akci pokoušelo domácí Lazio, když obránce Mauricio vysouval Alessandra Matriho. Jenže vše dobře přečetla hostující obrana.

Místo Bezuse pak na hrací plochu zavítal Roman Zozulja. Dlouho se nic nedělo, ale po hodině hry si hosté podrobili obranu Lazia ve velkém stylu. Danilo z pravé strany přenesl hru na Andersona, který zkoušel střílet. Jenže míč se odrazil k Brunovi Gamovi, který srovnal! Lazio ale nesmutnilo a o pouhé tři minuty později Marco Parolo vrátil domácím vedení v zápase! Zkušený záložník dostal nahrávku od Kishny a krásnou tečovanou ranou skóroval!

Na poslední desetiminutovku se do hry přihlásil i domácí Senad Lulić, který vystřídal unaveného Ricarda Kishnu. Volný přímý kop se dostal k Douglasovi, který však nakonec nezakončil podle představ a brankář Berisha si poradil.

Do utkání se podíval také mladík Sergej Milinković-Savić, jenže jeho výraznější zápis do utkání byla pouze žlutá karta ze závěru duelu. Dněpr se samozřejmě pokoušel docílit vedení, ale Lazio velmi dobře bránilo. Naopak se samo dostalo ještě k jedné šanci, kterou senzačně proměnilo! Rohový kop rozehrál Antonio Candreva a našel přesně Filipa Djordjeviće. Ten už si věděl rady a Lazio vyhrálo 3:1!

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, goal.com, uefa.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1....3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 1

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
HullCity

Forma Lazia sice není ideální,ale hra Dnipra není o nic lepší.Ty odchody je zasáhly víc,než se asi čekalo.Jistěže tam šance ještě je,ale těžko se jí chce věřit,když vím jak letos hrají...

Reagovat
smazaný uživatel

Dať do predpokladanej zostavy Dnipra Kankavu ktorý už nehráva to chce odvahu

Reagovat
smazaný uživatel

*ktorý tam už nehráva

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Sotuen

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele