základní skupiny - skupina H
22.10.2015 19:00 CET
5 : 1
(2:0)

Reportáž

Sporting CP - Skënderbeu Korça 5:1

Sporting získal povinné vítězství nad Skënderbeu a je zpátky ve hře o postup do jarních bojů Evropské ligy. Albánský celek si výsledkově vedl nejhůře ze všech dosavadních tří utkání, neboť inkasoval hned pětkrát, na druhou stranu se mu podařilo vsítit historicky premiérový gól ve skupinové fázi.

Klub z Korcë se v Portugalsku držel jen do 38. minuty. Pak se z penalty dokázal prosadit Aquilani, aby ho stejným způsobem, tedy přesnou střelou z bílého puntíku, napodobil o pár chvil později Fredy Montero. Po přestávce se trefil dvakrát Matheus Pereira a jednou také Tobias Figueiredo. Za hosty už jen v závěru korigoval Jashanica.

Domácí si už v tomhle duelu nemohli dovolit jakkoli zaváhat. Svou první větší šanci si vytvořili po čtvrthodině hry, kdy se Fredy Montero dostal do šestnáctky, tam obešel brankáře Shehiho a mířil do prázdné branky, nicméně míč na brankové čáře dokázal fantasticky zastavit vracející se obránce Vangjeli.

Ve 24. minutě si Skënderbeu notně zkomplikovalo situaci. Jeden z jeho nejlepších hráčů Salihi se totiž po zbytečné druhé žluté kartě pakoval předčasně ze hřiště, čímž svoje mužstvo notně oslabil. V deseti se pak svěřenci Mirela Josy drželi jen chvilku. Sedm minut před koncem Sporting udeřil poprvé, Aquilani z pokutového kopu potrestal faul Jashanici.

Následně Vangjeli v šestnáctce podrazil Fredyho Montera a sudí Pisani ukázal na penaltu znovu. Tentokráte se jako exekutor osvědčil právě sám faulovaný a domácí vedli už o dvě branky. V 64. minutě Sporting přidal třetí zásah, když Silvův centr z levé strany na zadní tyči usměrnil do brány Matheus Pereira.

O pět minut později skóroval ze standardky, kterou rozehrál Ricardo Esgaio, přesně hlavičkující Tobias Figueiredo, Matheus Pereira třináct minut před koncem pěkným pokusem z voleje přidal ještě jednu trefu. V závěru se nakonec přece zaradoval soupeř, když Berishův centr z rohového kopu usměrnil do branky hlavou Jashanica.

Autor: Patrik Sandev / sporting.pt

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1...3:0

Reagovat
EverlastD

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Pyroman

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele