základní skupiny - skupina H
17.09.2015 21:05 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Sporting CP - Lokomotiv Moskva 1:3

Kouzlo Alvalade je prolomeno. Až do dneška si Sporting hýčkal vzácnou bilanci na vlastním stadionu, kde jej v Evropě udolala z posledních 21 zápasů pouze mocná Chelsea, dnes však svěřenci Jorgeho Jesúse naprosto zkolabovali a prohráli s Lokomotivem Moskva 1:3. Hrdinou zápasu se stal senegalský forvard Oumar Nyasse, který zaznamenal gól a dvě asistence..

Sporting sice podle očekávání diktoval tempo hry a na konci utkání měl na kontě dokonce 67% držení míče, ve skutečnosti však Lokomotivu cestu za nečekaným triumfem vlastně ani moc neztížil. Ve zkratce by se dnešní zápas dal popsat tak, že domácí hráli, zatímco hosté stříleli branky. Tu první zaznamenali už po třinácti minutách, kdy po Samedovově pasu pálil Niasse; gólman Rui Patrício sice jeho střelu vyrazil, Alexandr Samedov však z dorážky hlavou nezaváhal. Možná trochu náhodný gól, ale i takové se počítají.

Jesúsův tým ve svém hyper-ofenzivním rozestavení dominoval, ale co naplat - hosté zkrátka přijeli do portugalské metropole perfektně připraveni a celý zbytek první půle zdařile odolávali domácím útokům. Až po změně stran dokázal srovnal skóre zapomenutý hrdina Montero, jehož dělovka po Maného pasu zapadla za záda brankáře Guilhermeho.

To se psala 50. minuta. Fanoušci v ochozech Alvalade nejspíš doufali, že jejich oblíbenci konečně zaberou a ruského soupeře smetou z trávníku, místo toho však přišel tvrdý direkt - aniž by se Lokomotiv musel příliš snažit, brzy vstřelil druhou, rozhodující branku. Skvělý Niasse, který dělal domácí obraně celý zápas velké problémy, byl sice nejprve zastaven zdviženým praporkem pomezního, to však jeho apetit nezastavilo. Hned z následující akce totiž vymyslel parádní přihrávku na Samedova, který podruhé propálil portugalského reprezentanta v lisabonské bráně.

Domácí se nevzdávali a Teofilo Gutiérrez tvrdou ránou pořádně prověřil Guilhermeho pozornost, v 65. minutě však už bylo definitivně hotovo. Niasse se tentokrát rozhodl, že nebude spoléhat na spoluhráče, a celou akci si vzal na starost sám. Po efektní sólové akci se probil do vápna, nasadil Patríciovi jesle a uvrhl natěšené publikum v zelenobílém do stavu hluboké deprese.

A mohlo být ještě hůře - Patrício totiž vzápětí musel likvidovat další samostatný Niasseho únik. Obrana Sportingu dnes zkrátka neměla svůj den. Impotentní favorit nedokázal v závěru vytvořit žádný efektivní tlak a nyní musí přemýšlet, jak a kde ztracené body nahnat zpět. Jorge Jesús sice s Benfikou naposledy došel v Evropské lize až do finále, dnes však se svojí filozofií tvrdě narazil..

Autor: Dominik Zezula

Komentáře (20)

Přidat komentář
veikko

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Padne 4 a více gólů

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Uwe háže buly

2:2

Reagovat
Pyroman

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
pedro-pedro

Tohle bude vyrovnanější než říkají kurzy 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 bude se na co dívat

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Prekvapivy vysledek

Reagovat
smazaný uživatel

Tak aspoň to Loko musí zabojovat

Reagovat
Elliasson

Toľko Loko toĺko poběda.

Reagovat
Benfica

jeminé.. to Sporting dá dole sračkoidný Lokomotiv???

Reagovat
FC Porto FC

jsou to šašci

Reagovat
smazaný uživatel

Sporting

Reagovat
Hiko

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele