čtvrtfinále - odvety
14.04.2016 21:05 CET
2 : 4
(0:3)

Reportáž

Sparta doma nezvládla první poločas a po prohře 2:4 se s Evropou loučí

Senzace se nekonala, Villareal uštědřil Spartě lekci z produktivity a z Letné si veze vítězství 2:4 a zároveň postup do semifinále. Svěřenci Zdeňka Ščasného se dnes za svůj výkon rozhodně nemusejí stydět, přední tým španělské ligy přehráli, přestříleli a prohráli jen díky zkratu v závěru prvního dějství. Ačkoliv dnes domácí nastoupili s torzem sestavy, s Evropskou ligou se loučí se vztyčenou hlavou.

Utkání bohužel začalo identicky jako před týdnem, hned v úvodu vysunul Manuel Trigueros perfektní kolmicí do úniku Cédrica Bakamba, tomu nestačil bránící Mareček a reprezentant DR Kongo s přehledem pokořil Davida Bičíka. Spartu však brzká inkasovaná branka nezlomila, naopak. Velice aktivní byl především Bořek Dočkal, do první zajímavé příležitosti se dostal po čtvrthodině hry, na jeho střílenou pobídku před bránu ovšem nikdo nedosáhl.

O chvilku později zase zakončoval po centru z pravé strany a brankář Alphonse Areola, jenž mezi třemi tyčemi nahradil Sergia Asenja, jeho ránu vyrazil. Později nebezpečně hlavičkoval také David Lafata, ve velké šanci se po zpětné přihrávce od Konatého ocitl také Ladislav Krejčí, jeho střele však chyběly decimetry.

V těchto chvílích Pražané svého soupeře tlačili a mnoho fanoušků v tu chvíli věřilo, že by se Spartě dnes mohl povést historický úspěch. Jenomže všechny naděje se rozplynuly v závěru první půle. V 43. minutě centr Denise Suáreze odvrátil Radoslav Kováč pouze k nohám Samuela Castilleja a ten nekompromisní dělovkou na zadní tyč zmrazil zaplněnou Letnou.

Ještě hůře bylo o tři minuty později. David Bičík sice ještě další příležitost Castilleja zneškodnil, z následného rohového kopu už ale udeřil kapitán Bruno Soriano, jehož hlavičku do protipohybu Bičíka usměrnil nešťastně David Lafata. A když druhý poločas začal stejně jako ten první a hned po čtyřech minutách hry se po zmatku v domácí defenzivě podruhé v zápase prosadil Bakambu, vypadalo to na debakl.

Sparťané se ovšem chtěli rozloučit se ctí a to se jim také povedlo. V 52. minutě sice ještě Lafata z malého vápna hlavičkoval nad, o sedm minut později se již skóre měnilo. Bořek Dočkal využil přiťuknutí Fataie a na prudkou a zároveň přesnou ránou talentovaný Areola nedosáhl. Do konečné podoby upravil výsledek dvacet minut před koncem Ladislav Krejčí, kteréhož ke skórování vybídl Lukáš Juliš.

Publikum se v tu chvíli opět dostalo do varu a závěrečné chvíle evropského fotbalu v Generali Areně v této sezóně si vychutnávali plnými doušky. Další góly už nicméně nepadly, ač od něj zkušení mazáci Marek Matějovský a Radoslav Kováč nebyli daleko.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (798)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele