předkola - 3. předkolo - 1. zápasy
30.07.2015 19:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Liberec vstoupil do Evropské ligy vítězstvím nad Shmonou

Slovan Liberec v úvodním utkání třetího předkola Evropské ligy dokázal porazit Hapoel Kyrjat Šmona 2:1, o což se přesnými trefami zasloužili Dzon Delarge a Herolind Shala. Domácí byli v zápase lepším týmem, v závěru ale zbytečně inkasovali a odveta bude ještě hodně zajímavá.

Fotbalisté Liberce postupem času začali naplňovat roli favorita a získali územní převahu. Na vyloženou brankovou příležitost si však poloprázdný stadion U Nisy musel počkat až na samotný závěr úvodního dějství. Pojďme ale pěkně po pořádku. První střelu obstaral navrátilec po zranění Isaac Sackey, jehož pokus přímo z voleje po rohovém kopu skončil vedle.

Premiérovou ránu mezi tři tyče měl na svědomí až v 31. minutě Josef Šural, jenž si dobře zpracoval dlouhou přihrávku a z otočky prověřil hostujícího gólmana Haimova. Když už se zdálo, že se do kabin půjde za nerozhodného výsledku, přišel dalekonosný pas Davida Hovorky, míče se zmocnil Dzon Delarge, obešel obránce a uháněl vstříc brankáři, o nějž si ještě balón nechtěně narazil a nakonec do skóroval do prázdné brány.

Hapoel během prvního poločasu vůbec nevystřelil, o to větší šok mohl pro Slovan nastat po hodině hry, kdy vyrobil obrovskou hrubku v rozehrávce mladý stoper David Hovorka. Po jeho nepřesné přihrávce postupovali hosté dva na jednoho, Abad ale naštěstí tváří v tvář Koubkovi neuspěl a nová liberecká jednička si připsala velice důležitý zákrok.

Svěřenci Jindřicha Trpišovského hrozili především po pravé straně, jenomže Coufal ani Rabušic v nadějných pozicích netrefili ideálně míč. Na opačné straně měl stále více práce Tomáš Koubek, všechny střely Kirjatu Šmona naštěstí hradecký odchovanec dokázal zneškodnit.

Vytoužený druhý gól přišel šest minut před koncem. Bartošákův centr z levého křídla dokázal Guy Haimov v souboji s Rabušicem vyrazit pouze k Herolindu Shalovi a záložník, který po vystřídání Kerbra předvedl velmi dobrý výkon, neměl problém trefit odkrytou branku.

Bohužel, Liberec nedokázal velmi dobrý výsledek udržet. V 89. minutě napřáhl z hranice vápna Ahmed Abed a Ondřej Švejdík nešťastně tečoval střelu mimo dosah Koubka. Konečné skóre je hodně ošidné, izraelskému soupeři bude v domácím prostředí stačit i vítězství 1:0.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (485)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele