1/16 finále - odvety
25.02.2016 19:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Schalke 04 - Šachtar Doněck 0:3

Schalke si vybralo jednu z nejslabších chvilek v sezóně v tu nejméně vhodnou dobu, odvetu se Šachtarem před domácím publikem absolutně nezvládlo a po třech inkasovaných brankách končí v Evropské lize už v prvním kole play-off. Přitom z Doněcku si přivezlo slibnou bezbrankovou remízu. Hosté ovšem důležité utkání zvládli skvěle, vyučili soka z produktivity a zaslouženě postoupili.

Už v prvním utkání byl německý celek možná i o něco nebezpečnější. A i nyní vstoupil do tohoto souboje lépe než soupeř. Ve 3. minutě rozehrával dobrou standardku za vápnem Geis, nicméně smolně pro něj trefil jenom vzdálenější tyčku. Pak hezky do rohu branky namířil svou pumelici Belhanda, ovšem hostující brankář Pjatov skvěle zasáhl.

Naopak na druhé straně se svěřenci Mircey Lucescua prosadili prakticky hned ze své první šance. Ve 27. minutě Ferreyra přiťukl míč v šestnáctce Marlosovi a ten krásnou a nečekanou patičkou přesně zacílil. Těsně před přestávkou mohl srovnat stav Sané, jenže jeho pokus skončil pouze nad brankou. Další zásah pak na řadu přišel až po přestávce.

Matip udělal chybu v obraně, najednou se míče zmocnil Taison, který ho přihrál před branku na úplně volného Ferreyru, jenž sám před Fährmannem neměl v 63. minutě žádný problém skórovat. Definitivně rozhodnuto bylo třináct minut před koncem, kdy Kovalenko po Taisonově pobídce poslal svou dělovku přesně pod břevno.

Byť si Lucescuovo mužstvo stále ještě musí zvykat na nepřítomnost Alexe Teixeiry, který v zimě přestoupil do Číny, po taktické stránce zvládlo v Gelsenkirchenu vše na jedničku. Podařilo se mu totiž eliminovat zbraň největší, a to útočníka Huntelaara i vždy nebezpečného Belhandu. Především ve druhé půli si tohle duo opravdu moc neškrtlo.

Sázka na rychlé brejky se Šachtaru náramně vyplatila. Ačkoli Schalke drželo více míč na svých kopačkách a celkově vyprodukovalo také o něco více střel, zradila ho hlavně finální fáze a koncovka. V téhle disciplíně proti ukrajinskému klubu jednoduše výrazně zaostávalo. Domácí si takhle brzký konec v Evropské lize určitě nepředstavovali.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 1

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
KingMaster13

2:0

Reagovat
Tomtaf

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 po prodloužení ....

Reagovat
Marv

2:0 (Sane, Hunter)

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
bayern987

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 pp

Reagovat
HullCity

Postupová remíza 1:1...

Reagovat
HullCity

Nebo ještě lépe!!!Konečně jsme nepropadli proti německému soupeři,ale naopak jim ještě naložili.Ferreyra gól a asistence,snad už bude mít po dnešku základ.Marlosův gól famózní...prostě super den pro fanouška Šachtaru!!

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Co na to rict?

EEEEEEZZZZ

Reagovat
smazaný uživatel

wtf?

liga přednost?

Reagovat
smazaný uživatel

Ještěže jsem to neviděl. Co tam vyváděli?

Reagovat
HullCity

Matip byl vyloženě k smíchu,pravda Šachtar je nijak neválcoval,ale krom začátku zápasu jsme měli vše pod kontrolou.Schalke si prostě nevědělo rady proti našim skvělým protiútokům.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele