základní skupiny - skupina K
01.10.2015 19:00 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Schalke 04 - Asteras Tripolis 4:0

Jediného hrdinu měl zápas mezi Schalke a Asterasem: domácí útočník Franco Di Santo vstřelil hattrick během pouhých sedmnácti (!) minut a zásadní měrou se tak postaral o to, že skvělá forma Schalke nadále pokračuje. Königsblauen rozstříleli lídra řecké ligy nekompromisně 4:0 a upevnili si pozici na čele tabulky..

Di Santo ukázal mimořádnou efektivitu: vypálil totiž pouze čtyřikrát, zato ale tři jeho střely našly cíl (včetně jedné z penalty). Ne tedy že by celý zápas byl pouze exhibicí jednoho muže; Schalke hrálo opravdu zkušeně, jako skutečný favorit, sebevědomě a bez jakýchkoliv zábran. 63 procent držení míče a poměr střel 17:4 ostatně mluví za vše. Tady zkrátka hosté od začátku neměli moc šancí.

Argentinský šutér poprvé rozjásal tribuny po necelé půlhodině hry, v době, kdy už svěřenci Andrého Breitenreitera svého soka ždímali jako citron a gól se zdál být na spadnutí. Sascha Riether narýsoval přesný pas z levé strany hřiště, Di Santo usměrnil míč ke vzdálenější tyči, a rodeo mohlo začít. O devět minut později tentýž hráč zboural všechny pro změnu na přední tyči a hlavou po Geisově rohu zvýšil na 2:0.

Špílmachr Johannes Geis měl přímou úlohu i v další brance, kterou domácí kanonýr zkompletoval čistý hattrick - právě technický záložník byl autorem přímého kopu, který ve zdi napálil bránícího Edersona do ruky, a protože hříšník stál v pokutovém území, musela se kopat penalta. K té se postavil opět Di Santo a ukázal, že si dnes před zápasem obul správné střelecké kopačky - 3:0. Ještě na konci první půle pak mohl zvyšovat Sané, ve vyložené šanci ale pálil mimo.

Po změně stran se hra trochu vyrovnala, Schalke se s pohodlným náskokem v kapse nemuselo nikam hnát a výsledkem bylo pozvolnější tempo, které rozřízl až v 61. minutě povedenou, leč nepřesnou technickou ránou domácí Ayhan. Asteras se stále nedokázal vymanit z tlaku, soupeře prakticky vůbec neohrozil a v závěru už vyloženě čekal na finální hvizd. Zato Klaas-Jan Huntelaar, kterému před výkopem chyběly jen dvě branky k pokoření padesátigólové mety v evropských pohárech, se ještě postaral o závěrečný vzruch, když zpracoval krásný Saného pas a tváří v tvář gólmanovi zvýšil na konečných 4:0.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com, onlajny.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
EverlastD

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1....3:0

Reagovat
bayern987

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1 ... 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 Hody to pro domácí nebudou,ale vyhrajou a to je duležité.

Reagovat
smazaný uživatel

Höjgbjerg v základu

Reagovat
smazaný uživatel

Di Santo to udělal krásně

ale jinak zatím nic moc.. podle mě nešťastně zvolené rozestavení a celkově divně sestavěné. Goretzka je pořád na pravém kraji a na druhou stranu Leroy je vlevo, kde se zatím moc do hry nedostává

Reagovat
bayern987

Santo Takto se mí odpovídat na kritiku.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele