základní skupiny - skupina K
26.11.2015 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Schalke 04 - APOEL Nikósie 1:0

Schalke si doma dle očekávání poradilo s kyperskou Nikósií a společně se Spartou postupuje do vyřazovací fáze. Z jakého místa to bude ale rozhodne až závěrečné kolo. Německý celek rozhodl o svém vítězství až čtyři minuty před koncem brankou Choupo-Motinga, v nastavení navíc neproměnil penaltu.

APOEL ve věhlasné aréně v Gelsenkirchenu dlouho odolával. Tradiční bundesligový celek měl celou řadu skvělých příležitostí, ale v brance stál nepřekonatelný Waterman. Už v prvním poločase se mohlo skóre několikrát měnit. V první desetiminutovce ztroskotali na Watermanovi Matip a dvakrát Choupo-Moting. V pokutovém území APOELu to několikrát pořádně hořelo a byl takřka zázrak, že se hrálo 0:0. Hosté ale také vystrčili růžky. Po čtvrthodině hry se zjevil před Fährmannem De Vincenti, avšak ke smůle podklouzl a míč přeletěl branku. Jinak se ale hrálo převážně v pokutovém území APOELu. Schalke si vytvořilo ohromný tlak, další šance Choupo-Motinga, Huntelaara nebo Saného zůstaly nevyužity. Neschopnost proměnit celou řadu šancí mohl potrestat těsně před odchodem do šaten Pieros Sotiriou, ale z malého vápna nedokázal přesně trefit branku.

Druhý poločas už nebyl ze strany Schalke tolik dominantní. V 67. minutě měl dokonce další šanci soupeř. Nuno Morais se sám řítil na Fährmanna, ale ten výborně zasáhl a pokus o rychlé přehození zmařil. Stejně velkou šanci měl osm minut před koncem i střídající Vander, šikovný Brazilec se zbavil Fährmanna, ale následně netrefil prázdnou branku, nýbrž jen boční síť. Tato, ale i ta předchozí šance musela APOEL pořádně mrzet.

Domácí totiž v 86. minutě vstřelili vítězný gól. Riether na hraně ofsajdu převzal balón a přesným centrem našel na malém vápně neomylného Choupo-Motinga - 1:0 pro Schalke. Následně měli domácí možnost pokutového kopu, když Astiz zahrál rukou, ovšem Aogo penaltu odflákl, Waterman ji chytil a ještě udržel malou naději na bodový zisk. Ve druhé minutě nastavení ještě jednou a naposled nechal Sané vyniknout Watermana a skóre 1:0 už se nezměnilo. Schalke tak postupuje do další fáze, společně se Spartou, která stejným výsledkem udolala řecký Asteras Tripolis.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1....3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 1

Reagovat
Tomtaf

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Sotuen

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Proč začali čeští/slovenští komentátoři říkat Schalke 04 Gelsenkirchen? Zbytečně si to komplikují špatným názvem...

Reagovat
smazaný uživatel

čeští/slovenští komentátoři si zbytečně komplikují život v lecčem. jsou dutý jak svině, jsis nezvykl?

Reagovat
smazaný uživatel

Leroy už mohl mít klidně tři áčka - ale prvně Geis, pak Klaas a naposledy Choupo to zazdili prvotřídně

Reagovat
smazaný uživatel

A to jsem myslel, že bychom se v tomhle zápase mohli chytit z té mizerné formy..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak aspoň ten výsledek snad nebude taková katastrofa

Reagovat
smazaný uživatel

Tu ruku bych asi nepískal

Reagovat
smazaný uživatel

Nejhorší zápas v dějinách, tak podprůměrný fotbal sem od Schalke opravdu nečekal, sklamání...

Reagovat
smazaný uživatel

Co prosim ? 90 minut se hralo na jednu branu, na strely 26:8.. Jen ta koncovka, a nebo zas caroval golman. V druhe puli Apoel totalni zadour. 10 hracu ve vapne.. Tragicka byla jen ta penalta. Byt to za stavu 0:0 , to bych rozdychaval dlouho. Ale takhle spokojenost.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty zápasy se Spartou byly mnohem horší

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele