základní skupiny - skupina F
22.10.2015 21:05 CET
3 : 2
(0:0)

Reportáž

SC Braga - Olympique Marseille 3:2

Byl to zápas, který musel uspokojit snad všechny fanoušky - kromě těch marseilleských. Les Phocéens předvedli v Braze ukázkový comeback, když v infarktovém závěru vyrovnali z 0:2 na 2:2, nakonec měli ale poslední slovo domácí - konkrétně kapitán Alan, střelec páté a poslední branky večera.

Arsenalistas tak poprvé v Evropské lize inkasovali, nadále ale zůstávají stoprocentní a drží se na čele tabulky; Marseille se propadlo na průběžnou třetí příčku za Liberec. Kouč Míchel se nejspíš brzy dá na zaříkávání; jeho svěřenci opravdu nehrají špatně, umí kontrolovat hru, zvládají si vypracovat šance, jenže k čemu jim to je dobré, když body nepřicházejí. Hrdé Olympique nevyhrálo už sedm (!) soutěžních utkání v řadě a nálada v jeho kabině je na bodu mrazu.

Po první půli, v níž měli lehce navrch domácí, přišel průlom: Egypťan Ahmed Hassan vymyslel parádní lob, za kterým se hostující kapitán Steve Mandanda mohl jen ohlédnout. To byl pro Marseille impulz začít hrát; místo aby se však hosté dočkali vyrovnávací trefy, přišla studená sprcha v podobě nešťastně inkasované druhé branky. Střídajícího Crislana sice Mandanda ještě vychytal, míč se ale odrazil od stopera Stéphane Sparagny přímo do cesty Eduardovi, který nabízenou šancí nepohrdl.

A tak muselo Olympique dohánět vše na poslední chvíli. Šest minut před koncem si míč k rozehrání přímého kopu na hraně vápna postavil Romain Alessandrini a parádní přízemní ránou k levé tyči nedal gólmanovi Matheusovi šanci - 1:2. O pouhé tři minuty později pak bylo srovnáno: střídající Georges-Kévin N'Koudou vymyslel perfektní pas, na jehož konci číhal připravený kanonýr Michy Batshuayi. Radosti si ale marseilleští dlouho neužili, neboť Braga ještě dokázala vedení vybojovat zpět: Mandanda opět nedokázal zpacifikovat míč, tentokrát po stříleném pasu Djavana, a veteránovi Alanovi tak stačilo pouze pohodlně jej dorazit do sítě.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Manau

Braga je rozjetá. 3:0

Reagovat
Gedofrey

0:3 Už to konečně musíme urvat. Allez l'OM!!!

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Pyroman

Tipuju podobný průběh jako v Groningenu - Marseille tam taky jela s mizernými výsledky a byl z toho překvapivě jednoznačný zápas. Braga je přece jenom o něco kvalitnější a zkušenější soupeř než Nizozemci, i tak to ale vidím na výhru hostů. 1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele