základní skupiny - skupina F
01.10.2015 21:05 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

SC Braga - FC Groningen 1:0

Braga potvrdila skvělou formu a po výhře nad Groningenem se osamostatnila v čele tabulky své skupiny. Svěřenci Paula Fonseky jsou zatím dokonale efektivní - v Liberci vyhráli 1:0, dnes zrovna tak. Nutno ovšem dodat, že nizozemský soupeř dnes skutečně na body neměl..

Drtivá většina akcí Groningenu končila někde u půlící čáry, domácí gólman Matheus si nemusel připsat jediný zákrok, a přestože ani Braga nikterak nezářila, svému postavení favorita dostála bez problémů. Možná by se zápas dále vyvíjel atraktivněji, kdyby nebylo rozhodnuto už po pěti minutách; hned z první vážnější akce utkání se prosadil Ahmed Hassan, který ve vápně zpracoval pas klíčové opory Arsenalistas Rafy Silvy, zkušeně si položil bránícího hráče a chladnokrevně zavěsil.

V tu chvíli nejspíš diváci nečekali, že je čeká dalších 85 minut nudy; v první půlhodině se navíc Groningen naprosto nedostával do hry, takže Braga měla i přes relativně pomalé tempo viditelně navrch. Rui Fonte ve 12. minutě vypálil na bránu a gólman Padt si nechal projít míč mezi rukama; ten se následně odrazil od břevna na brankovou čáru, podle názoru sudích ji však nepřekročil. Neuspěli ani hlavičkující Willy Boly (24') a ze střední vzdálenosti pálící Rafa Silva (29').

Hosté alespoň částečně ožili až v samém závěru poločasu, Linssen však ve vápně pálil z otočky mimo a šťastný pokus Reijnena dokázala domácí obrana zblokovat. Přehlídka bojovnosti a nezáživných bitev o střed pole pak pokračovala i po změně stran. Groningen definitivně přišel o šanci srovnat skóre po další zmařené příležitosti Linssena, o žádnou loženku však nešlo; Braga celých 90 minut odbránila bez větších starostí. Naopak zvyšovat na 2:0 mohl ještě všudybyl Rafa Silva, Padt ale jeho krásnou ránu vyrazil.

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt

Komentáře (10)

Přidat komentář
EverlastD

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1 ... 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele