osmifinále - 1. zápasy
10.03.2016 19:00 CET
3 : 1
(2:0)
Stadión:
Arena Lviv, Lvov

Reportáž

Šachtar Doněck - RSC Anderlecht 3:1

Fotbalisté ukrajinského Šachtaru Doněck potvrdili úlohu favorita proti belgickému Anderlechtu a do odvety si vezou velmi nadějný výsledek v poměru 3:1. Domácí výběr se už během prvních pětadvaceti minut dostal do dvoubrankového vedení, a i když soupeř v polovině druhého dějství snížil, tak Šachtar dokázal v azylu ve Lvově ještě jednou skórovat. Zhruba deset minut před koncem zařídil dvougólový náskok Eduardo.

V úvodní dvacetiminutovce se nic vážnějšího nestalo, ovšem ihned na to se domácí dostali do vedení z první vážnější příležitosti čtvrtečního utkání. Na pravé straně se ocitl před Protem osamocený Kovalenko, a i když ho zblízka nedokázal propálit, tak se k němu míč vrátil. Poté přihrál nabíhajícímu Taisonovi a ten z osmi metrů napálil balón ke vzdálenější tyči, Proto už neměl šanci zasáhnout. Ve 23. minutě mohl Doněck vést o dvě branky.

Po obrovské hrubce Mbodjiho střílel z dvaceti metrů do prázdné branky Malyšev, ale skvěle se vrátil Najar a hlavou obětavě odvrátil balón mířící k levé tyči na rohový kop. Nicméně o minutu později se domácím už povedlo přidat druhý gól. Proto příliš riskantně vyběhl z branky, po centru Srny se na hranici brankového území dostal k hlavičce Oleksandr Kučer a z pěti metrů zamířil do levého horního růžku, Proto se pouze naprázdno proletěl vzduchem.

Gólman Anderlechtu předvedl další hrubku ve 43. minutě. Po kolmici za obranu znovu zbytečně vyběhl a Taison ho přehodil, následně z ostrého úhlu z levé strany trefil vnější část levé tyčky. Po změně stran domácí kontrolovali průběh hry, bruselskému výběru se podařilo z ničeho nic snížit v 68. minutě. Po pasu z pravého křídla od střídajícího Contého na zadní tyč se dostal k hlavičce Frank Acheampong a snadno do protipohybu brankáře Pjatova rozvlnil síť.

Od tohoto momentu Šachtar znovu přidal na aktivitě a zaslouženě skóroval v 79. minutě. K rohovému kopu z levé strany se postavil Bernard, který na hřiště přišel na začátku druhé půle. Na jeho měkoučký centr si na hranici malého vápna naskočil Eduardo a s pomocí břevna dopravil míč za brankovou čáru. Odveta na belgické půdě je naplánována na příští čtvrtek od 21:05 a Anderlecht rozhodně bude mít co dohánět.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KingMaster13

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Šachtar uhraje výborný výsledek do odvety.

tip 2:0

Reagovat
HullCity

Schůdnější soupeř jak Schalke,ale právě s takovými má Šachtar dlouhodobě problém.Budu se opakovat,ale hlavně nedostat gól...0:0/1:0 bych bral.

Reagovat
HullCity

Dostali jsem gól jen proto,že jsme přestali hrát jako v 1.poločase,ale nakonec jsem s výsledkem spokojený.Hlavně nevyhořet v odvetě a čtvrtfinále bude!!

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
Hector17

Škoda že jeden z těchto dvou sympatických klubů vypadne

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...3:0

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
pawelFCB

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele