základní skupiny - skupina B
01.10.2015 21:05 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Rubin Kazaň - Girondins Bordeaux 0:0

Fanoušci Bordeaux možná ve skrytu duše doufali ve výhru, i trápící se Kazaň však stále představuje pohárově mnohem zkušenější tým než ten, jímž disponuje Willy Sagnol, takže remíza 0:0 z ruské půdy se určitě počítá. Moc toho k vidění sice nebylo, i v tom málo se však Bordeaux navíc ukázalo jako minimálně vyrovnaný soupeř..

Rubin musel dohrávat bez vyloučeného Kisljaka, ani tato změna poměrů sil však s utkáním příliš neudělala. Hrálo se zkrátka spíše opatrně a na obranu; oba gólmani si rozdělili pouze tři nutné zákroky. Různých pološancí a zajímavých situací jsme přitom viděli poměrně dost, chyběla ale přesnost a myšlenka. Jednu takovou zkoušel využít hned v páté minutě Kambolov, který z přímého kopu vypálil nebezpečně na Carrassovu klec, míč ale prolétl vedle. Na druhé straně zase hlavou neuspěl brazilský matador Jussie.

Bordeaux bylo v první půli možná překvapivě o něco lepším týmem. Guilbert toho mohl využít ve 14. minutě, jeho odvážný pokus trefit z poměrně velké vzdálenosti vingl ruské branky však (podle očekávání) nevyšel; neuspěl ani překrásně trefený přímák kapitána Saiveta, po němž se za domácím strážcem Ryžikovem rozeznělo břevno. Na druhé straně se Carrasso musel po půlhodině hry vytasit s prvním (a posledním) zásahem, Kuzminovu ránu však zlikvidoval a následná dorážka letěla mimo.

Nemohoucnost střelců krásně shrnul už po změně stran domácí Kanunnikov, k jehož nohám se ve vápně snesl odražený míč, on však ve vyloženě gólové pozici svůj pokus doslova zpackal. A tak se opět mohlo dostat na koně agilní Bordeaux, tentokrát mladý forvard Enzo Crivelli, jemuž patřily následující dvě situace. Nejprve hlavou napálil tyč (65'), poté, o čtyři minuty později, zakončoval z malého vápna po Palloisově pasu pro změnu úplně mimo konstrukci.

Domácí přišli deset minut před koncem o Kisljaka, který obdržel druhou žlutou po faulu na Saiveta; nějaký výrazný tlak ze strany Les Girondins se však nekonal, i když se Ryžikov musel v oslabení vytasit se svým nejdůležitějším zákrokem večera. Opět to byla standardní situace, tentokrát v podání střídajícího Wahbi Khazriho; jeho přímý kop sice trefil prostor mezi tyčemi, zkušený gólman jej však zneškodnil a uchránil pro svůj tým bod i čisté konto.

Autor: Dominik Zezula / uefa.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
EverlastD

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 nebo 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip X ... 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 Pláša

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele