základní skupiny - skupina J
10.12.2015 21:05 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

RSC Anderlecht - Qarabağ Ağdam 2:1

Anderlecht nakonec důležitý zápas zvládl lépe než Karabach a po Tottenhamu se stal druhým postupujícím ze skupiny J. Hosté potřebovali v Belgii zvítězit, dokázali se tam ovšem pouze ujmout vedení zásluhou Daniho Quintany. Domácí reagovali brzy, a to díky Andymu Najarovi a Stefanovi Okakovi. A výhru už z rukou nepustili.

Protože v souběžně hraném klání Monako v Anglii trpělo a už po poločasu bylo vlastně jasné, že je mimo hru, velelo Anderlechtu v souboji s Karabachem pouze neprohrát. Ázerbájdžánský celek musel naopak bezpodmínečně získat tři body. A svůj cíl přes spekulace různých škarohlídů hodlal za každou cenu splnit.

Domácí obrana nepůsobila zpočátku moc jistě, na krajích jí totiž dost zlobili jak Dani Quintana, tak jeho kolega Ismayilov. A právě španělský křídelní záložník nakonec udeřil po jedné ze svých individuálních akcí ve 26. minutě. Z pravé strany si naběhl více do středu, odkud zpoza vápna zamířil přesně ke vzdálenější tyčce.

Kdyby Karabach držel těsný náskok delší dobu, možná by Anderlecht pořádně znervózněl. Jenže se stal pravý opak. Ani ne dvě minuty poté se totiž soupeři podařilo srovnat stav. Tielemans byl zakladatelem celé gólové situace, v šestnáctce se najednou objevil volný Najar a ten pravačkou prostřelil gólmana Šehiče.

Ve 31. minutě vsítil rozhodující branku Okaka. Hostující obrana si proti němu kolem vápna počínala možná až moc opatrně, italský forvard si dokázal najít prostor pro střelbu, narovnal balón na pravačkou a přesným pokusem na bližší tyčku překonal Šehiče. I když do konce utkání zbývaly ještě dvě třetiny, Karabach se již vzpamatovat nedokázal.

Především útočník Armenteros měl proti svému bývalému zaměstnavateli evidentní zájem otočit výsledek na stranu svého současného klubu. Jenže ani jemu, ani jeho spoluhráčům se z takových jakýchsi pološancí nepodařilo skórovat. Nutno dodat, že RSC hlavně ve druhé půli předvedl skvělý kompaktní a týmový výkon.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

redaktori eurofotbalu su škarohlídi ANDERLECHT ANDERLECHT olééé olle oleee ollléééé ANDERLECHT

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele